Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Μάχες χαρακωμάτων για Φωτόπουλο και Ρακιντζή!

Οσοι φοβούνταν ότι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ θα είναι τα πιο σκληρά καρύδια, δικαιώνονται.
Μετά την παράδοση του πορίσματος Ρακιντζή στην Τίνα Μπιρμπίλη, οι συνδικαλιστές άρχισαν τις έρευνες για τον ίδιο τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Σύμφωνα με τη ΓΕΝΟΠ, ο Λέανδρος Ρακιντζής προ ολίγων ετών είχε ζητήσει κι είχε λάβει χορηγία από τη ΔΕΗ για λογαριασμό του σωματείου «Οι φίλοι της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας» του οποίου είναι γραμματέας.
Οταν είχε ερωτηθεί γιατί λαμβάνει χορηγίες από επιχειρήσεις που οφείλει να ελέγχει ως επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης, είχε απαντήσει ότι η ΔΕΗ, ως εισηγμένη στο χρηματιστήριο, είναι εκτός του τομέα ελέγχου του. «Τι μεσολάβησε κι έγινε εντός;» ρωτά ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Νίκος Φωτόπουλος.
«Η Ελλάδα είναι σαν το ποδόσφαιρο. Σε όλους φταίει ο διαιτητής» απαντά στην «Κ.Ε.» ο Λέανδρος Ρακιντζής. «Εγώ δεν ασχολούμαι με τους συνδικαλιστές. Πριν από τέσσερις μήνες η κυρία Μπιρμπίλη μού ζήτησε να ερευνήσω και το έκανα. Εάν η παράδοση του πορίσματος έτυχε να γίνει με την ανακοίνωση μετοχοποίησης της ΔΕΗ, πρόκειται για σύμπτωση».
Οι συνδικαλιστές πάντως δεν θα περιοριστούν στα βέλη κατά του επιθεωρητή. Ετοιμάζονται, όπως λένε κάποιοι από αυτούς, για αποκαλύψεις σχετικά με διάφορες «μπίζνες στην ενέργεια».