Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Πρωθυπουργική παρέμβαση ζητά το Ελληνοαμερικανικό Ιατρικό Κολλέγιο.


Την παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ζητούν τα μέλη του Ελληνοαμερικανικού Ιατρικού Κολλεγίου, το οποίο αποτελείται κυρίως από επιφανείς Έλληνες επιστήμονες που σπούδασαν και κατέκτησαν υψηλές θέσεις στα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια της Αμερικής και επέστρεψαν στην Ελλάδα προκειμένου να εργαστούν στο ελληνικό σύστημα υγείας.

Σε επιστολή του Ελληνοαμερικανοιατρικού Κολλεγίου που υπογράφουν ο καθηγητής Γυναικολογίας – Μαιευτικής του University of Stony Brook στη Νέα Υόρκη και Διευθυντής του ΣΤ’ Μαιευτικού Τμήματος του νοσοκομείου «‘Ελενα» κ. Γιώργος Φαρμακίδης και ο καθηγητής Οφθαλμολογίας του Columbia University κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος, περιγράφουν τα προβλήματα που δημιουργούν διατάξεις του πρόσφατα ψηφισθέντα νόμου για το ΕΣΥ σε Έλληνες γιατρούς του εξωτερικού που επιθυμούν να επιστρέψουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το νόμο, ανεξάρτητα από τον τίτλο που φέρει ο έλληνας γιατρός του εξωτερικού μπορεί να προσληφθεί στο ΕΣΥ μόνο σε θέση επιμελητή, ανεξάρτητα αν είναι καθηγητής ή Διευθυντής σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός πρόκειται να επιληφθεί ο ίδιος επί του θέματος, αφού ενημερωθεί αναλυτικά για τις συγκεκριμένες διατάξεις του νόμου που πέρασε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου