Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ξενογιαννακοπουλου:«Δε θα μπουν ορκωτοί λογιστές στα δημόσια νοσοκομεία»


«Δεν πρόκειται να μπουν ορκωτοί λογιστές στα Δημόσια Νοσοκομεία», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κος Νίκος Πολύζος, διαψεύδοντας σχετικές φήμες. Όπως είπε, λίγο μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με τους ελεγκτές της τρόικας, ορκωτοί λογιστές βρίσκονται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απ’ όπου παρακολουθούν τις δαπάνες όλων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων.

Η συνάντηση της υπουργού Υγείας κυρίας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, της υφυπουργού κυρίας Φώφης Γεννηματά και του κ. Πολύζου με τους ελεγκτές της τρόικας πραγματοποιήθηκε στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών. Η ελληνική πλευρά δεν έκρυψε την ικανοποίησή της από την πορεία των διαπραγματεύσεων. Παραδέχθηκε όμως, ότι «θα έχουμε δύσκολο εξάμηνο». Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας ενημέρωσε τους ελεγκτές για την ολοήμερη λειτουργία των Νοσοκομείων και τις δαπάνες υγείας.

Αύριο το μεσημέρι, στο υπουργείο Υγείας, θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των βοηθών των ελεγκτών της τρόικας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.