Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ο λαϊκισμός του κ. Λοβέρδου με την συνταγογράφηση και την φαρμακευτική δαπάνη!(drtsili)

Οι φαρμακευτικές δαπάνες των ταμείων στην Ελλάδα είναι πάνω από τις εξοπλιστικές, δήλωσε στον ΣΚΑΪ και τον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Είπε χαρακτηριστικά ότι στην χώρα μας γίνονται ετησίως 3,5 εκατομμύρια αξονικές τομογραφίες, που είναι ακριβώς διπλάσιες από... οποιαδήποτε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα ληγμένα φάρμακα που πετιόνται ετησίως από τα νοικοκυριά, το κόστος των οποίων ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.
Πρόσθεσε ότι από 1ης Μαρτίου θα τεθεί σε ισχύ πρόγραμμα για τη συλλογή των ληγμένων φαρμάκων από τα φαρμακεία.
Τόνισε ότι το 2010 και 2011 η φαρμακευτική δαπάνη έπεσε 1,75 δισ. ευρώ. Διαμορφώθηκε από 5,6 δισ. ευρώ σε 3,8 δισ. ευρώ το 2011.
Στόχος για το 2012 – είπε ο υπουργός - είναι να μειωθεί άλλα 800 εκατομμύρια ευρώ μόνο η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι ο στόχος θα επιτευχθεί με τα μέτρα που έχουν ήδη αποφασιστεί από το Σάββατο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Προανήγγειλε ότι ένα από τα μέτρα που έχει αποφασιστεί είναι να εποπτεύονται οι γιατροί από τον διοικητή του μεγαλύτερου ασφαλιστικού ταμείου και όταν ένας γιατρός υπερβαίνει τους κανόνες συνταγογράφησης να βγαίνει έξω από το ταμείο και τον οδηγεί στον εισαγγελέα.
Ήδη – είπε – έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 20 τέτοιες περιπτώσεις που έχουν ξεπεράσει τα όρια συνταγογράφησης.

Σχόλιο:


Το παιχνίδι χειραγώγησης της κοινής γνώμης από τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο με βάση το μνημόνιο δεν έχει τέλος. Συνεχίζει ακάθεκτος το ισοπεδωτικό του έργο ελέω μνημονίου. 

Παίζει μόνιμα σε  βίαιη μετατόπιση της επικοινωνιακής και συνακόλουθα πολιτικής ισορροπίας με ενεργό συμμετοχή της πλειοψηφίας των ΜΜΕ και με καταχρηστική τοποθέτηση των επιστημονικών φορέων (Ιατρικούς – Φαρμακευτικούς Σύλλογους) σε ρόλο κατηγορούμενου.

Χειραγώγηση λοιπόν σε απλά ελληνικά είναι η ανάδειξη της ψευδούς εξίσωσης Ιατροί + Φαρμακοποιοί = καταχραστές δημόσιου χρήματος όπου το ψεύδος δεν έχει όρια.

Η τακτική του κ. Λοβέρδου και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ γνωστή εδώ και καιρό. Μετατόπιση ευθυνών και καθοδήγηση της κοινής γνώμης με ακραία παραδείγματα που αμφισβητούνται αν υπάρχουν, ωστόσο όμως διαμορφώνουν άποψη και γενικεύονται σε όλον τον κλάδο.

Αν υπάρχουν ιατροί που υπερσυνταγογραφούν να τους γίνει σύσταση κι αν συνεχίσουν τότε να τους επιβληθούν ποινές. Δεν γίνεται όμως να είμαστε μονίμως με την πλάτη στον τοίχο και να πιστεύουμε πως παρανομούμε ενώ κάνουμε με αξιοπρέπεια τη δουλειά μας.

Είναι η εποχή που οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους, όπου κανείς δεν πιστεύει κανέναν, όλοι περιχαρακωμένοι στο εγώ και στα προσωπικά προβλήματα.

Την άδεια των μαγνητικών και αξονικών τομογράφων ποιος την έδωσε; Οι περιφέρειες και το Υπουργείο.

Τον έλεγχο στα ιδιωτικά κέντρα ποιος την κάνει;

Προκαλώ να βγάλουν στη δημοσιότητα τους λογαριασμούς των ιδιωτικών κέντρων σε εξετάσεις όπου πας για μια απλή ζάλη και καταλήγει με triplex καρωτίδων, σπονδυλοβασικών αρτηριών, MRI εγκεφάλου, Εγκεφαλογράφημα και ότι άλλο ευφάνταστο σκαρφιστεί ανθρώπινος νους για να αυξήσει την αμοιβή και το ποσοστό του θεράποντα ιατρού και του επιχειρηματία.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που δαπανοκεντρικά προσεγγίζουν το σύστημα υγείας αγνοώντας τις καταστροφικές συνέπειες των περικοπών.

Δεν φταίνε οι ιατροί ούτε οι ασθενείς για την φαρμακευτική δαπάνη.

Φταίνε οι κυβερνώντες που δίνουν στους δανειστές μας και το τελευταίο EYRO ενώ η ανταποδοτικότητα των ασφαλιστικών ταμείων πήγε περίπατο και αντ’ αυτού τα φόρτωσαν με κουρεμένα και τοξικά ομόλογα.
Αντί να μιλάμε για ΕΟΠΥΥ και ΝΑΙ και ΟΧΙ πρέπει να ξεσηκωθούμε με την κοινωνία, με τους συνταξιούχους με τους πάντες. Απαιτώντας το αυτονόητο, να επιστραφούν τα χρήματα στα ταμεία.