Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αρση εμπιστοσύνης και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ!

Καταιγιστικό ρυθμό παίρνουν οι εξελίξεις στο κυβερνών κόμμα, όπου από το πρωί δύο βουλευτές έχουν παραιτηθεί, ενώ μετά από σχετικό αίτημα βουλευτών συγκαλείται εκτάκτως, στις 4.30 το απόγευμα, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Νωρίς το πρωί ο βουλευτής Κιλκίς Γ. Φλωρίδης υπέβαλε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο την παραίτησή του από το βουλευτικό του αξίωμα. Σε αυτήν καταφέρεται κατά των ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.τις οποίες κατηγορεί ότι "στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με  πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο".
"Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το
Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον" προσθέτει. Περισσότερα για την παραίτηση του Γ. Φλωρίδη και το πλήρες κείμενο της επιστολής του εδώ.
Τον δρόμο που επέλεξε ο Γ. Φλωρίδης ακολούθησε και ο βουλευτής Λάρισας Εκτ. Νασιώκας, κατηγορώντας τις πολιτικές ηγεσίες ότι "συνεχίζονται να πορεύονται με γνώμονα τον λαϊκισμό και την ανευθυνότητα".
Σχεδόν ταυτόχρονα με την παραίτηση Νασιώκα, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ζήτησε τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας "για να συζητηθούν όλα" όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η Βάσω Παπανδρέου.
Ιδιαιτέρως οξύς ήταν ο βουλευτής (Β' Πειραιώς) του ΠΑΣΟΚ Δημ. Λιντζέρης, ο οποίος τόνισε ότι "η χώρα παραδίδεται στο χάος. Οι πολιτικές ηγεσίες αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων... Οσα συνέβησαν χθες εξέθεσαν τους πρωταγωνιστές... Επληξαν ανεπανόρθωτα το κύρος της Ελλάδας. Αναμφίβολα υπάρχει κενό στη διακυβέρνηση..."
"Την πρώτη ευθύνη έχει αυτός που κυβερνάει, ο πρωθυπουργός" σχολίασε ο βουλευτής Καρδίτσας Ν. Σαλαγιάννης. "Δεν κυβερνάμε τη χώρα με τον τρόπο που πρέπει να την κυβερνήσουμε, δεν την κυβερνάμε με την πεποίθηση ότι μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα... Πάμε από βυθό σε βυθό..."
Στον αντίποδα όλων αυτών βρέθηκε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος επέκρινε όσους βουλευτές προχωρούν σε παραιτήσεις. "Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ, που μας έστειλε ο λαός" τόνισε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έγινε γνωστό ότι ο Δημ. Λιντζέρης έθεσε ζήτημα ηγεσίας, βουλευτές που είχαν υπογράψει το αίτημα σύγκλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γ. Αμοιρίδης, ζήτησαν να αποσυρθεί το όνομά τους. Ωστόσο, η Βάσω Παπανδρέου φέρεται να τους διαβεβαίωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης του Γ. Παπανδρέου.
Στο ΠΑΣΟΚ έχει πλέον ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ υπερασπιστών και επικριτών του Γ. Παπανδρέου, με χαρακτηριστικά της περιόδου των εσωκομματικών εκλογών του 2007.
Μέλη της κυβέρνησης αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πρωθυπουργός να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές της συμπολίτευσης.