Τετάρτη 12 Μαΐου 2010

Στείλτε e-mail στον Βαγγέλη!


«Στείλτε μου mail με τα παράπονά σας, αντί να κάνετε απεργίες, συγκεντρώσεις και πορείες», ήταν ένα από τα μηνύματα που προσπάθησε να περάσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Βαγγέλης Βενιζέλος, χθες, στους πιλότους που υπηρετούν στην Τανάγρα.

Συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τον αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας, ο υπουργός παρακολούθησε μια τυπική ημέρα των χειριστών και κάλεσε όσους περισσότερους μπορούσαν για να τους μιλήσει για όλα. Για τη «λευκή» απεργία, που «τον στενοχώρησε πάρα πολύ». Για την έλλειψη εμπιστοσύνης στον ίδιο και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου αναφορικά με το ότι θα αυξηθεί το πτητικό επίδομα, ώστε να αναπληρωθούν τα χρήματα που χάνονται. Για το συνταξιοδοτικό και όλους όσοι έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα που μένουν εκτός νυμφώνος, και φυσικά για την προετοιμασία νέας συγκέντρωσης που γίνεται μέσο Διαδικτύου και είναι άγνωστοι οι οργανωτές της.

Πριν από όλα αυτά, ο υπουργός αναφέρθηκε εκτενέστατα στον τρόπο με τον οποίο κάνουν τη δουλειά τους οι χειριστές. Τους κάλεσε να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας, «να πηγαίνουν με βάση το βιβλίο - by the book», διότι «η ικανότητά τους και η ευφυΐα τους καμιά φορά μπορεί να τους παρασύρουν και να τους οδηγήσουν σε ένα λάθος το οποίο θα είναι τραγικό».

Σύμφωνα με κάποιους χειριστές που ήταν παρόντες στη «συζήτηση», ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν τόσο στον πολιτικό κόσμο από τη «λευκή» απεργία όσο και στους ένστολους από τις πρώτες -σκληρές καθ'' ομολογίαν των περισσοτέρων- δηλώσεις του υπουργού όταν έμαθε γι'' αυτή.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθούν χρήματα από τη φορολόγηση του πτητικού επιδόματος και ότι το σημερινό καθεστώς στις συντάξεις θα ισχύσει για όλους όσοι έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα ή θα έχουν ώριμα μέχρι το τέλος του 2010.

Στο μεταξύ, χθες ο πρώην υπουργός Αμυνας Γιάννης Βαρβιτσιώτης ζήτησε «σαφείς και συγκεκριμένες εξηγήσεις από την κυβέρνηση τόσο για τη "λευκή" απεργία όσο και για τις παραιτήσεις δύο ναυάρχων από το Πολεμικό Ναυτικό».
(πηγή:ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)