Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Παράθυρο για υιοθεσίες από μονογονεικές και ζευγάρια ομοφυλοφίλων

kastanides_kai_loberdos
Καμία συνέχεια δε θέλησε να δώσει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στις χθεσινές του δηλώσεις με τις οποίες ζητούσε επί της ουσίας ανασχηματισμό, ενόψει και της προσωπικής συνάντησης του με τον πρωθυπουργό, λίγο πριν το άτυπο υπουργικό συμβούλιο. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης ο οποίος μαζί με τον υπουργό Υγείας ανακοίνωσαν τις δράσεις τους για την υιοθεσία και την παιδική προστασία.
Οι δύο υπουργοί ανακοίνωσαν αλλαγή του
σχετικού νομοθετικού πλαισίου για τις υιοθεσίες με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών, ενώ άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να υιοθετούνται παιδιά και από μονογονεικές οικογένειες ή ζευγάρια ομοφυλοφίλων.
Σε ότι αφορά το συντονισμό των δράσεων για την παιδική προστασία οι κ.κ. Λοβέρδος και Καστανίδης ανακοίνωσαν τη σύσταση εθνικής γραμμής παιδικής προστασίας για την ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη των ανηλίκων στο πλαίσιο της γραμμής έκτακτης ανάγκης του Εθνικού Κέντρου Εθνικής Αλληλεγγύης.
Στο πλαίσιο αυτό μελετάται να δίνεται η δυνατότητα σε παιδιά με παραβατική συμπεριφορά αντί να πηγαίνουν σε σωφρονιστικά καταστήματα ή σε παιδιά παραμελημένα ή κακοποιημένα, να φιλοξενούνται από ανάδοχες οικογένειες.