Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αναστέλλεται η απεργία των φαρμακοποιών!

Αναστέλλουν την απεργία τους οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, καθώς έμειναν ικανοποιημένοι από τη συνάντηση με την υπουργό Οικονομίας η οποία τους υποσχέθηκε οτι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στο καθεστώς και τα κριτήρια λειτουργίας των φαρμακείων.

Η συνάντηση με τη Λούκα Κατσέλη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας. Όπως δήλωσε αμέσως μετά ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Δημήτρης Βαγιωνάς, «η κ.Κατσέλη μας διαβεβαίωσε, ως η αρμόδια υπουργός, ότι δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός και ότι δεν θίγονται οι ``κόκκινες γραμμές`` που έχουν τεθεί από τον ΠΦΣ., όπως είναι τα χωροταξικά και τα πληθυσμιακά κριτήρια».

Μετά την δέσμευση της υπουργού, η διοίκηση του Συλλόγου συνεδρίασε και λαμβάνοντας υπόψη ότι οι κινητοποιήσεις έγιναν προκειμένου να ξεκινήσει διάλογος με την κυβέρνηση για να ξεκαθαριστούν τα βασικά ζητήματα των φαρμακοποιών, προτείνει στους τοπικούς Συλλόγους εκτιμώνταςοτις τοπικές συνθήκες, να αναστείλουν την απεργία που είχαν προγραμματίσει για τις 11 Μαΐου.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ, για να επανεκτιμήσει την κατάσταση. «Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα», δήλωσε σχετικά ο Δ.Βαγιωνάς.