Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ανασφάλιστο το 25% των εργαζομένων!

(ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ)
Ενας στους τέσσερις εργαζομένους δεν ασφαλίζεται από τον εργοδότη του, όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης.

Ο Ανδ. Λοβέρδος, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλη, είπε ότι σύμφωνα με 22.000 ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και το ΙΚΑ για το τρίμηνο Φεβρουαρίου - Απριλίου διαπιστώθηκε ότι η ανασφάλιστη εργασία έχει φτάσει στο ποσοστό του 25%.

Ο Ανδ. Λοβέρδος αποδέχθηκε το γεγονός της υποστελέχωσης του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, εξηγώντας ότι αυτό οφείλεται αφενός στην αποχώρηση των εργαζομένων από τα προγράμματα Stage και αφετέρου από τις συνταξιοδοτήσεις και την απαγόρευση προσλήψεων, τόνισε ωστόσο ότι «οι έλεγχοι ανέδειξαν προβλήματα στη «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία που εν τέλει θα οδηγήσουν στην αύξηση των εισφορών κατά 4%».

Πάντως, ο Ανδ. Λοβέρδος τόνισε ότι θα βελτιωθούν άμεσα τα πράγματα με τις επικείμενες μετατάξεις από την πρώην Ολυμπιακή και την Ολυμπιακό Χωριό ΑΕ, αλλά και τους οργανισμούς του Δημοσίου που θα καταργηθούν. Ο ερωτών βουλευτής Φ. Κουβέλης από την πλευρά του επεσήμανε ότι η απουσία των υπηρεσιών των επιθεωρητών Εργασίας στις σημερινές συνθήκες εργασιακών σχέσεων συνηγορεί στη δημιουργία ενός ζοφερού τοπίου.