Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ!

(πηγη:ΕΘΝΟΣ)
Αιχμές κατά της τακτικής του υπουργείου Οικονομικών αφήνουν οι εκπρόσωποι του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Αθήνας.
Γιατροί και οδοντίατροι δηλώνουν ότι είναι σύμφωνοι με την προσπάθεια για αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αλλά καλούν την κυβέρνηση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στον ιατρικό κόσμο.

Ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Γιώργος Ελευθερίου ανέφερε στο «Εθνος» ότι ο ΙΣΑ καταδικάζει τη φοροδιαφυγή, απ’ όπου κι αν προέρχεται. Θεωρεί, όμως, ότι το θέμα έχει διπλή ανάγνωση:

«Αλλο είναι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής και άλλο το να επιχειρείται από εκπροσώπους της κυβέρνησης να αποπροσανατολίσει τον πληττόμενο από τα μέτρα ελληνικό λαό, αποδίδοντας ευθύνες στον Ελληνα γιατρό».
Σύμφωνα με τον κ. Ελευθερίου, όλοι οι πολίτες οφείλουμε να είμαστε συνεπείς απέναντι στο κράτος, αλλά και το κράτος να είναι συνεπές απέναντι στον πολίτη.
Το Ελληνικό Δημόσιο -τονίζει- οφείλει σε πλήθος γιατρών αμοιβές για ιατρικές πράξεις που έγιναν σε ασφαλισμένους Ταμείων την τελευταία διετία.

Ο πρόεδρος του ΟΣΑ
Σε ανάλογο κλίμα είναι και η δήλωση του προέδρου του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΟΣΑ) Θανάση Υφαντή. Ο πρόεδρος του ΟΣΑ αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται την προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το δημοσιονομικό πρόβλημα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία:

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει με τη στοχοποίηση Ελλήνων επιστημόνων, την ώρα, μάλιστα, που η πολιτεία δεν έχει δώσει λύση σε χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου».