Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

Απόφαση ΔΣ ΕΙΝΑΠ της 12/05/2010.

1. Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ,που δημιουργούν νέα δεδομένα και δημιουργούν υπαρκτές προϋποθέσεις για την ανατροπή της πολιτικής αυτής, και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της εργαζόμενης πλειοψηφίας στις εξελίξεις.

2. Το νέο αυτό αγωνιστικό λαϊκό φρόνημα δεν μπορεί να καμφθεί, ούτε από απειλές ούτε από ιδεολογική - πολιτική τρομοκρατία ούτε από εγκληματικές δολοφονικές προβοκάτσιες σαν αυτή που στοίχισε τη ζωή 3 αθώων εργαζομένων στην «Marfin».

3. Οι νοσοκομειακοί γιατροί, το νέο νοσοκομειακό κίνημα, είναι αναπόσπαστο τμήμα του ευρύτερου λαϊκού κινήματος. Οι μαχόμενοι νοσοκομειακοί γιατροί καλούν όλο τον ελληνικό λαό σε ανένδοτο, αποφασιστικό αγώνα διαρκείας, για τη σωτηρία και την αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης, που προϋποθέτει την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την εκδίωξη από τη χώρα της «τρόικας» ΕΕ - ΔΝΤ.

4. Προχωράμε άμεσα σε νέο γύρο συνελεύσεων σε όλα τα νοσοκομεία.

· Οργανώνουμε τον αγώνα για την πλήρη αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών χωρίς περικοπές και την κατάρτιση προγραμμάτων εφημεριών ασφαλών για τους ασθενείς, με προκήρυξη επισχέσεων εργασίας και άλλων μορφών πάλης που θα αποφασίσουν οι συνελεύσεις.

· Οργανώνουμε τον αγώνα διαρκείας των νοσοκομειακών γιατρών από την 1η Ιουνίου και μετά.
· Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις του λαϊκού κινήματος ενάντια στα κυβερνητικά μέρα.
· Προετοιμάζουμε τον αγώνα για το ασφαλιστικό, με απεργιακό αγώνα σε συντονισμό με άλλους κλάδους, μόλις το νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.