Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ.

(ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

«Καταστροφικές και δυσβάσταχτες είναι για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία οι μειώσεις της τάξης του 25% και 30% για τα φάρμακα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.Δεν είναι δυνατόν», ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχανίας, Θεόδωρος Κωλέτης, «παραγωγικές μονάδες με τεράστια ελληνικά έξοδα και επενδύσεις στη χώρα μας να αντεπεξέλθουν σε τέτοιες απώλειες, διαρκούσης μιας περιόδου κρίσεως, που στην Ελλάδα βιώνουμε με πολύ άσχημα αποτελέσματα.

Εάν δεν υπάρξει μέριμνα για τη σταδιακή και ομαλή μετάβαση στη νέα κατάσταση, τότε ένα πράγμα είναι βέβαιο. Σε λίγο διάστημα όλα τα φάρμακα στην Ελλάδα θα είναι εισαγόμενα, και μάλιστα μερικά αμφιβόλου ποιότητας.

Η επικράτηση συστήματος χαμηλών τιμών θα ευνοήσει την αθρόα εισαγωγή εισαγόμενων γενοσήμων χαμηλής ποιότητας από τρίτες χώρες εκτός Ε.Ε. Η ύπαρξη εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας μέχρι τώρα λειτουργούσε αποτρεπτικά στην επέλαση των φτηνών προϊόντων από χώρες της Ασίας που παράγονται με ελλιπείς μεθόδους, εγείροντας δικαιολογημένες ανησυχίες για την ασφάλεια και αποτελεσματικότητά τους».