Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Αν.Ξανθός: Γιατροί και με «μπλοκάκι» στα νοσοκομεία για να καλύψουμε τα κενά !

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
Κάθε τρόπο φαίνεται πως θα αξιοποιήσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να καλύψει τα κενά στα νοσοκομεία και στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ και τα Κέντρα Υγείας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο HealthReport.gr επεσήμανε πως λόγω της σημερινής κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με κάθε τρόπο να καλύψει τα κενά.
«Θα αξιοποιηθούν όλες οι δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα στο σύστημα, όπως οι γιατροί με μπλοκάκι ή οι πεντάμηνες συμβάσεις μέσω ΕΣΠΑ» λέει χαρακτηριστικά στο HealthReport.gr ο κ.Ξανθός.
Να σημειωθεί πως ήδη έχει αποφασισθεί οι οπλίτες γιατροί να καλύψουν τα κενά στα περιφερειακά ιατρεία έως ότου βρεθεί μια μόνιμη λύση.
Πάντως το πρόβλημα του προσωπικού δεν είναι το μοναδικό που αντιμετωπίζουν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία. Η κουρεμένη χρηματοδότηση που έγινε μέσω του προϋπολογισμού του 2014 δια χειρός Βορίδη, δημιουργεί σοβαρές δυσλειτουργίες στο σύστημα.
«Με 1,38 δις ευρώ δε «βγαίνουν» οι δαπάνες των νοσοκομείων. Πρέπει τουλάχιστον να φθάσουν στα περσινά επίπεδα δηλαδή 1,6 δις ευρώ» σημειώνει ο Ανδρέας Ξανθός στο HealthReport.gr, περιγράφοντας την τραγική οικονομική κατάσταση στο ΕΣΥ.

Να σημειωθεί πως σήμερα τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν σοβαρές ελλείψεις υλικών με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές ανάγκες των ασθενών.