Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η 6η ΥΠΕ ζητά εντός τριών ημερών να κλείσουν τα ιατρεία τους 40 γιατροί αν θέλουν να μπούν στο ΕΣΥ !

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ
Πάτρα - Δυτική Ελλάδα
http://www.tempo24.gr/

Να κλείσουν τα ιατρεία τους έως την προσεχή Παρασκευή, εάν θέλουν να ενταχθούν στο ΕΣΥ, καλούνται σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr, 40 γιατροί της Πάτρας που έχουν υποβάλλει σχετική αίτηση.
Συγκεκριμένα παρέλαβαν επιστολή από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η οποία φέρει την υπογραφή του Διοικητή Γιώργου Γιαννόπουλου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται πως εάν θέλουν να συμπεριληφθούν στο ιατρικό προσωπικό του ΕΣΥ θα πρέπει να βάλουν «λουκέτο» στα ιατρεία τους.
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των παραληπτών – γιατρών, καθώς όπως επισημαίνουν, βάσει της προσωρινής δικαστικής απόφασης που έχουν στα χέρια τους, μετά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη, για το συγκεκριμένο θέμα, τους επιτρέπεται να εργάζονται ταυτόχρονα στον ιδιωτικό και το Δημόσιο Τομέα, έως ότου τελεσιδικίσει η υπόθεση.

Μάλιστα όπως καταγγέλλεται είναι ανήκουστο, να καλούνται εντός τριών ημερών να κλείσουν τα ιατρεία τους.

Σε επικοινωνία που είχε το tempo24.gr, με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Γιώργο Γιαννόπουλο, δήλωσε πως «Ο νόμος δεν επιτρέπει να απασχολείται κάποιος γιατρός στο ΕΣΥ και την ίδια ώρα να διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο».

Ερωτηθείς σχετικά με το χρονικό όριο που ζητείται από τους γιατρούς, να υποβάλλουν στην ΥΠΕ, βεβαίωση αναστολής της λειτουργίας των ιατρείων τους, ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε πως αυτό γίνεται προκειμένου να προχωρήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την ένταξη τους στο ΕΣΥ και να διασφαλιστούν τα χρήματα για την μισθοδοσία τους.