Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Αρχίζουν οι πληρωμές νοσηλευτών-εργαζομένων στα νοσοκομεία για τις υπερωρίες του 2015!

Κυριακή 17 Μαΐου 2015
Μετά τους νοσοκομειακούς γιατρούς για τους οποίους το υπουργείο Υγείας υπόσχεται ότι θα πληρωθούν στις 27 Μαίου τις εφημερίες του 2015, χρήματα στους λογαριασμούς τους αναμένεται να δούν άμεσα και οι εργαζόμενοι και οι νοσηλευτές των δημοσίων νοσοκομείων.
Πρόκειται για τις πρόσθετες αμοιβές από εργασία τις Κυριακές, τα νυχτερινά αλλά και τις αργίες για του πρώτους τρεις μήνες του έτους.
Ήδη η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μετά τη σχετική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, ξεκινά τη διαδικασία για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.
Ειδική οδηγία που εξέδωσε η οδός Αριστοτέλους και εστάλη στους διοικητές των Υγειονομικών
Περιφερειών (ΥΠΕ) προβλέπει την έναρξη της διαδικασίας για την πληρωμή των εργαζομένων.;
Η οδηγία εστάλη από τις ΥΠΕ και σε όλα τα νοσοκομεία και προβλέπει την τροποποίηση των προϋπολογισμών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ώστε να υπολογιστούν και τα ποσά που οφείλονται σε παραϊατρικό προσωπικό, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικούς κ.α.
Πάντως για την πληρωμή των πρόσθετων αμοιβών θα πρέπει να εκδοθεί υπουργική απόφαση η οποία αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό ανησυχούν για το πως θα πληρωθούν τις υπερωρίες που έχουν κάνει το 2015, δεδομένου πως τα απαραίτητα κονδύλια δεν είχαν υπολογιστεί στους αρχικούς προϋπολογισμούς.

Δεν είναι τυχαίο πως οι εργαζόμενοι είναι εδώ και καιρό σε αναβρασμό και έτοιμοι να ξεκινήσουν δυναμικές οργανωμένες κινητοποιήσεις.

Το αίτημα είχε τεθεί εδώ και καιρό στον υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή ο οποίος είχε υποσχεθεί πως θα επιδίωκε την προώθηση μιας άμεσης λύσης.