Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ολομέτωπη επίθεση Πάγκαλου στους φαρμακοποιούς


Ολομέτωπη επίθεση προς τους φαρμακοποιούς εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Δήλωσε ότι τα παυσίπονα πρέπει να πωλούνται στα ... μπακάλικα, στα περίπτερα και παντού καθώς όπως είπε για να βρει λέει φαρμακείο ανοιχτό στην Ανατολική Αττική πρέπει να πάει στο αεροδρόμιο! 
Υποστήριξε ότι στην Ελλάδα έχουμε τα ακριβότερα φάρμακα και ότι το ωράριο λειτουργίας πρέπει να είναι απολύτως ελαστικό για να εξυπηρετείται ο πολίτης. 
Σε δηλώσεις του στο Βήμα FM την Τρίτη, ο κ. Πάγκαλος είπε: «Το κράτος πρέπει να προστατεύει μισθωτούς, αδύνατους οικονομικά, ανέργους, ηλικιωμένους, συνταξιούχους και αρρώστους. Όχι τις επιχειρήσεις. Στην περιοχή της ανατολικής Αττικής που μένω εγώ, αν δεν πας στο αεροδρόμιο που έχει φαρμακείο που λειτουργεί τη νύχτα, δεν μπορείς να αγοράσεις παυσίπονα. Πράγματα που θα έπρεπε να αγοράζεις στα περίπτερα και στα μπακάλικα, παντού». 
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, «αυτά που μας ζητάει η τρόικα να γίνουν είναι υπέρ του πολίτη. Και είναι εναντίον οργανωμένων συντεχνιών, των ανθρώπων που θέλουν να συνεχίσουν να κάνουν επαγγέλματα που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς την προστασία του κράτους. Στην πραγματικότητα, αυτοί είναι οι κρατιστές. Αυτοί είναι οι πραγματικοί κομμουνιστές. Οι φαρμακοποιοί, οι μπακάληδες και όσοι θέλουν ωράρια και την προστασία του κράτους για να επιβάλλουν στον καταναλωτή τις αυξημένες τιμές τους και μια σειρά από προϊόντα, όπως τα φάρμακα και το γάλα, είναι ακριβότερα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από την πτώση των εισοδημάτων και της ζήτησης και της κρίσης που περνάμε και όμως να παρατηρείται μια αύξηση τιμών».