Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014

Ποιοι ειναι Βορίδης και Γρηγοράκος...

Ο κ. Μάκης Βορίδης ορίστηκε από τον πρωθυπουργό νέος υπουργός Υγείας, στη θέση του κ. Γεωργιάδη, με αναπληρωτή τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο και υφυπουργό τη βουλευτή της ΝΔ κ. Κατερίνα Παπακώστα.

Ο κ.Μαυρουδής (Μάκης) Βορίδης γεννήθηκε το 1964 και είναι δικηγόρος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Ελλάδας.

Ξεκίνησε την πολιτική του διαδρομή ως γραμματέας της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Το 1994 έγινε πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Ελληνικό Μέτωπο.

Την άνοιξη του 2005, ως πρόεδρος του Ελληνικού Μετώπου προσχώρησε μαζί με όλο το κόμμα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΛΑΟΣ.

Με το ΛΑΟΣ εξελέγη τον Οκτώβριο του 2006 νομαρχιακός σύμβουλος Ανατολικής Αττικής και το 2007 βουλευτής Αττικής.

Με την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2009, ορίστηκε από τον κ. Καρατζαφέρη γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδος του κόμματος.

Τον Νοέμβριο του 2011, διορίστηκε υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Τον Φεβρουάριο του 2012 υπερψήφισε το Μνημόνιο 2, διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ και εντάχθηκε στη Νέα Δημοκρατία, της οποίας ήταν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Γρηγοράκος

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος γεννήθηκε το 1953 στη Σπαρτιά Λακωνίας.

Το 1978 αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατά τα έτη 1984 - 1986 μετεκπαιδεύτηκε στις ΗΠΑ και επιστρέφοντας εντάχθηκε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ασκώντας την ειδικότητα της Πνευμονολογίας - Εντατικολογίας σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Την τριετία 1981-1983 διατέλεσε αναπληρωτής διευθυντής του Ε.Κ.Α.Β., το 1987-1989 αντιπρόεδρος του νοσοκομείου "Ελπίς", το 1989 -1993 πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου "Σωτηρία", το 1993-1994 πρόεδρος του νοσοκομείου "Αγία Όλγα" και το 1995 -1996 πρόεδρος του νοσοκομείου "Έλενα Βενιζέλου".

Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΕΝΓΕ. Έχει διατελέσει μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Επιτροπής Εκπαίδευσης - Μετεκπαίδευσης Ιατρών του ΚΕ.Σ.Υ. και μέλος της Επιτροπής Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών.

Τον Αύγουστο του 1996 έγινε Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΚΑΤ Είναι ιατρός πνευμονολόγος - εντατικολόγος και αναπληρωτής καθηγητής Εντατικής Θεραπείας στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών (βρίσκεται σε αναστολή καθηκόντων λόγω βουλευτικής ιδιότητας).

Από το 1974 είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ, με το οποίο εκλέγεται βουλευτής Λακωνίας από το 2000 έως και σήμερα.

Στις εκλογές του 2012, μετά από την τιμητική πρόταση του προέδρου του κόμματος, εξελέγη Ε' αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων.

Στον ανασχηματισμό της 24ης Ιουνίου 2013 αντικαταστάθηκε από τη θέση του Ε' αντιπροέδρου της Βουλής και τοποθετήθηκε υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών. 

Σύζυγός του είναι η Σοφία Ανδριτσοπούλου και έχουν δύο κόρες.

Παπακώστα

Γεννήθηκε στον Πειραιά. Είναι δικηγόρος. Έγγαμη με το στρατηγό, Θεόδωρο Σιδηρόπουλο, διευθυντή Οικονομικού του ΓΕΣ. Μητέρα δύο παιδιών, του Κωνσταντίνου και της Αγγέλας. 

Πολιτικό στέλεχος της ΝΔ από το 1988, με ευθύνη για την ενημέρωση του πολιτικού προγράμματος.

Το 1990, η νεότερη, πανελλαδικά, υποψήφια δήμαρχος στην Αγία Βαρβάρα. Το 1997, εκλέγεται Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ (μοναδική εκλεγμένη γυναίκα στο λεκανοπέδιο). Διετέλεσε βουλευτής από το 2000 - 2009.

Τον Μάιο του 2004, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, της αναθέτει τη Γραμματεία Γυναικείων Θεμάτων της ΝΔ, θέση στην οποία παρέμεινε ως τον Σεπτέμβριο 2013. Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γυναικών (ΕUW).

Το 2006, εξελέγη αντιπρόεδρος των Γυναικείων Οργανώσεων στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕPP-WOMEN).

Εκκρεμότητες

Η βασική εκκρεμότητα που κληροδοτεί ο κ. Γεωργιάδης στον νέο υπουργό Υγείας, είναι η οριζόντια μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15%.

Πρόκειται για υποχρέωση που έχει αναλάβει η χώρα μας με το μνημόνιο και η οποία πρέπει να υλοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο, προκειμένου να εκταμιευθεί η τρέχουσα δόση του δανείου προς την Ελλάδα.