Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΙΣΠ: απειλεί με προσφυγές τον ΕΟΠΥΥ για τα ληξιπρόθεσμα

Με δικαστικές προσφυγές απειλεί την διοίκησης του ΕΟΠΥΥ ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, σε περίπτωση που δεν τακτοποιηθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους γιατρούς, αυτήν την εβδομάδα. 
Σε επιστολή που απέστειλε ο ΙΣΠ την οποία υπογράφει η πρόεδρός του κυρία Βαρβάρα Ανεμοδουρά, σημειώνεται μεταξύ άλλων, ότι «Η ανοχή μας για την μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους συμβεβλημένους ιατρούς εξαντλήθηκε ! Αν εντός της εβδομάδος δεν αποπληρωθούν και οι ληξιπρόθεσμες και οι τρέχουσες οφειλές, θα προβούμε σε κάθε νόμιμη διαδικασία.

Θεωρούμε ότι οι Διοικήσεις πρέπει να έχουν συνέχεια και συνέπεια. Δεν μπορούν πλέον οι Ιατροί να ανέχονται τον κακοπληρωτή Δημόσιο παράγοντα και να στερούνται επί μήνες-έτη την αποζημίωση για τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους (για τις οποίες ο Έλληνας Πολίτης έχει καταβάλλει εισφορές), ενώ οι ίδιοι ως Διοικητικά όργανα (Πρόεδροι – Μέλη ΔΣ κλπ.) να απολαμβάνουν των αποδοχών τους. Η χρηστή Διοίκηση είναι υποχρέωση όλων, το ίδιο και η αποζημίωση υπηρεσιών πολύτιμων, όπως είναι αυτές της Υγείας».

Αναφορικά με τις Ελεγκτικές εταιρείες για τις οποίες οι γιατροί αντιδρούν εντονότατα, ο ΙΣΠ, τονίζει «ενώ εσείς έχετε την ευθύνη του ελέγχου, επιβαρύνετε με ένα ακόμα εισπρακτικό «χαράτσι» τους Ιατρούς, υποχρεώνοντάς τους «ανορθόδοξα» να συμβληθούν με τις εταιρείες αυτές, τις οποίες εσείς εγκρίνατε, εσείς προσλάβατε, εσείς χρεώσατε στους Ιατρούς, (αφήνοντας ανοικτό το ποσό των αποζημιώσεων ως υποχρέωση μεταξύ Ιατρών και Ελεγκτικών εταιρειών)».

Έχετε την υποχρέωση και τη δυνατότητα να προβείτε σε οποιαδήποτε υπέρ των συμφερόντων σας ελεγκτική διαδικασία, πληρώνοντας όμως εσείς και όχι να την μεταβιβάζετε σε άλλους! Εκείνοι που κατήργησαν την θεώρηση-έγκριση των εξετάσεων, ας κληθούν να πληρώσουν και τα αποτελέσματα των αποφάσεών τους».