Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Σε εξέλιξη η διαδικασία για τον έλεγχο των Ιδιωτικών Κλινικών....


Ακόμη και το ποινικό μητρώο των εταιρειών που θα εμπλακούν στον Κλινικό και Λογιστικό έλεγχο των παρόχων υγείας, επιθυμεί να ελέγξει ο ΕΟΠΥΥ, εάν λάβει κανείς υπόψιν του την σωρεία εγγράφων που έχει ζητήσει από τις 11 συμπράξεις- εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον προκειμένου να μετάσχουν στην διαδικασία.
Οι συγκεκριμένες εταιρείες, θα πραγματοποιήσουν έλεγχο στα τιμολόγια των παρόχων υγείας – κυρίως Ιδιωτικές Κλινικές και διαγνωστικά- από την Ιη Ιανουαρίου 2013 και εκτιμάται ότι όλη η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2014.
Το On Med.Gr μίλησε με εκπροσώπους των εταιρειών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την διαδικασία, οι οποίοι τονίζουν ότι στις 25 Οκτωβρίου λήγει η διαδικασία από τον ΕΟΠΥΥ που αφορά στην κατάθεση όλων των εγγράφων. Μάλιστα πριν δύο ημέρες, οι ενδιαφερόμενες εταιρείες- συμπράξεις, έλαβαν εκ νέου ειδοποίηση με courier, όπου ο ΕΟΠΥΥ – και συγκεκριμένα η Επιτροπή Βέλτιστης Πρακτικής- τους ζητούσε 16 καινούρια χαρτιά που αφορούσαν μεταξύ άλλων, στοιχεία σχετικά με το οικονομικό τους προφίλ – όπως πορίσματα οικονομικού ελέγχου, βεβαιώσεις πελατών, υπεύθυνες δηλώσεις ότι δεν έχουν σχέση με παρόχους υγείας- ακόμη και στοιχεία για το ποινικό τους μητρώο.
Εκπρόσωποι των εταιρειών που συμμετέχουν στην διαδικασία εκφράζουν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι πρώτη φορά μεταφέρεται μία τόσο σημαντική εμπειρία στο δημόσιο τομέα, προσθέτοντας ότι η ιστορία αυτή θα έχει γενικότερα θετικό αντίκτυπο στην αγορά και στην ίδια την χώρα.

Εφόσον ο ΕΟΠΥΥ καταλήξει στα ονόματα των εταιρειών που θα αναλάβουν τον έλεγχο των ιδιωτών, τότε οι πάροχοι θα είναι εκείνοι που θα επιλέξουν ποιες εταιρείες θα τους αναλάβουν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί για την ιστορία, ότι ο ΟΠΑΔ (Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) όταν πραγματοποίησε παρόμοια διαδικασία, εξοικονόμησε 2,5 εκατ. ευρώ από έλεγχο 1200 τιμολογίων από ιδιωτικά νοσοκομεία.

Οι εταιρείες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον είναι οι εξής:

MEDNET - KPMG,
DELOITTE - TOTAL CARE NETWORK
PRICE WATER HOUSE – ACCURATE.
FONEMED,
TUV,
IMC HEALTH Ε.Π.Ε.,
ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ,
ΩΡΙΩΝ,
ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,
ΓΟΥΤΣΙΟΣ Α.Ε.
GRANT ΤΗΟΡΝΤΟΝ - KAINOTOMIA.