Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Προσλήψεις 500 μόνιμων γιατρών, αλλά και γιατρών με μπλοκάκι.


Την πρόσληψη 500 μόνιμων γιατρών στο ΕΣΥ μέχρι το τέλος του έτους, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης από τη Βουλή. Παράλληλα με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα θα δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης γιατρών με μπλοκάκι στα νοσοκομεία.
Την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό με αυτούς τους δύο τρόπους, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Καστοριάς του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου κ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου .
Συγκεκριμένα, ο κ. Α. Γεωργιάδης τόνισε ότι «πρόθεσή μας είναι σε κάθε νοσοκομείο να υπάρχει έστω ένας ιατρός σε κάθε ειδικότητα, για να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται στο δημόσιο σύστημα και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν, εάν υπάρχει έλλειψη, σε ιδιώτη ιατρό».

Γι αυτό το λόγο, συνέχισε ο κ. Α. Γεωργιάδης, «στο νομοσχέδιο που ήδη ξεκίνησε να συζητείται στην Επιτροπή, σε τροπολογία που θα έρθει αυτήν την εβδομάδα, επεκτείνουμε τη δυνατότητα που υπήρχε σε παλαιότερο νόμο ώστε να μπορεί η διοίκηση ενός νοσοκομείου, με την άδεια της ΥΠΕ, εάν σε μία ειδικότητα δεν υπάρχει κανένας ιατρός, να προσλαμβάνουν ιατρό με μπλοκ -δηλαδή από την ελεύθερη αγορά- έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία όπου και θα πάει ο επικουρικός ή ο μόνιμος ώστε να μην μένει το νοσοκομείο ούτε μία μέρα χωρίς κανέναν ιατρό σε μία ειδικότητα».

Σε ότι αφορά τις προσλήψεις ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «τώρα που ξεκλειδώνουν οι προσλήψεις του Υπουργείου Υγείας , θα έχουμε 500 προσλήψεις μέχρι το τέλος αυτού του χρόνου».