Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Επιμένει στις δηλώσεις του ο Λοβέρδος, παρά την κατακραυγή!

Αμηχανία προκαλεί στην κυβέρνηση η επίθεση που εξαπέλυσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά των δημοσίων υπαλλήλων και τα όσα είπε για το Σύνταγμα. Αρκετά είναι τα κυβερνητικά στελέχη που παίρνουν αποστάσεις και εκφράζουν τις διαφωνίες τους για τις αναφορές του υπουργού. Ωστόσο, ο ίδιος με νέες δηλώσεις του σήμερα τόνισε ότι «δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη».
Και πάλι από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Λοβέρδος επέμεινε στη δήλωσή του λέγοντας ότι δεν φοβάται να λέει τα πράγματα με το όνομα τους.
"Δεν πιστεύω ότι κανείς μέσα σε αυτή την αίθουσα αμφιβάλλει ότι εγώ λέω τα πράγματα με το όνομά τους ή τουλάχιστον προσπαθώ. Δεν φοβάμαι να πω αυτό που θέλω και οι χθεσινές μου παρεμβάσεις είναι η απόδειξη. Η πραγματικότητα πρέπει να κατατίθεται, ώστε τα μέτρα που λαμβάνονται μετά να είναι συνάρτηση της πραγματικότητας κι όχι αοριστολογιών", δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την απάντησή του σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Κατερίνας Περλεπέ- Σηφουνάκη για την ψυχική υγεία.
Με δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ "Πρωινή Ενημέρωση", ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας διαφοροποιήθηκε από τη στάση του υπουργού Υγείας, αναφέροντας ότι και οι πολιτικοί, κυρίως των δύο μεγάλων κομμάτων, έχουν τις ευθύνες τους για την κατάσταση στο Δημόσιο. Όπως τόνισε, δόθηκαν επιδόματα σε δημοσίους υπαλλήλους από πολιτικούς που ήθελαν να γίνουν αρεστοί. Πρόσθεσε δε ότι όταν θες να προχωρήσεις με μεγάλη αλλαγή πρέπει να αναζητήσεις συμμάχους και όχι να πηγαίνεις να κάνεις εχθρό μία κοινωνική ομάδα. "Οι δηλώσεις αυτές δεν διευκολύνουν αλλά αποδυναμώνουν τις αλλαγές", σημείωσε.
Τη θέση του διαχώρισε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας. Μιλώντας στην ίδια εκπομπή τόνισε ότι διαφωνεί με τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος και ότι με γενικότητες δεν πρέπει να δημιουργούμε ζητήματα και να μιλάμε με αίσθημα δικαίου. "Δεν συμφωνώ με τις γενικότητες. Δεν συμφωνώ ότι ένα εκατομμύριο δημόσιοι υπάλληλοι ταλαιπωρούν 10 εκατομμύρια πολιτών", επισήμανε.
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βήμα 99,5", ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δήμήτρης Λιντζέρης τάχθηκε κατά των δηλώσεων, τονίζοντας ότι "θα πρέπει να σταματήσουμε να μαστιγώνουμε τις κοινωνικές ομάδες που απαρτίζουν τον ελληνικό πληθυσμό".
"Το ότι υπάρχουν πάρα πολλά φαινόμενα, τα οποία πραγματικά πρέπει να διορθωθούν, είναι γεγονός. Δεν είναι δυνατόν όμως, να τα βάζουμε τη μια με την μια κοινωνική ομάδα, την άλλη με την κοινωνική ομάδα, θαρρείς και εμείς δεν είμαστε μέρος του προβλήματος ή θαρρείς και το ότι αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα και εμείς ερχόμαστε να το λύσουμε. Ερχόμαστε μεν να λύσουμε κάποια κακώς κείμενα, να αναλογιστούμε τις δικές μας ευθύνες και κυρίως να συμμετέχει το σύνολο της κοινωνίας στην επίλυση του προβλήματος. Να πάψουμε να μαστιγωνόμαστε και να πάψουμε να αυτοαπαξιωνόμαστε. Την μια οι ταξιτζήδες, την άλλη οι δημόσιοι υπάλληλοι, την άλλη οι γιατροί, την άλλη οι φαρμακοποιοί. Επιτέλους αυτή είναι η ελληνική κοινωνία, αυτός είναι ο ελληνικός λαός, αυτούς ερχόμαστε να σώσουμε, αν θέλουμε να σώσουμε. Θα πρέπει να προσεγγίσουμε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες με μεγάλη ευθύνη να πείσουμε τον ελληνικό λαό, όχι σε επίπεδο διαγγελμάτων, αλλά σε επίπεδο δια ταύτα.Οι συλλήβδην προσεγγίσεις κατά τη γνώμη μου δημιουργούν ένα κακό κλίμα.", πρόσθεσε.
Χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης απέφυγε να κάνει κάποιο σχόλιο. "Ομολογώ ότι δεν μπορώ να σχολιάσω τα λεγόμενα του κ. Λοβέρδου. Δεν το συνηθίζω, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τα λόγια του. Δεν τις ξέρω όμως τις δηλώσεις του και δεν τις σχολιάζω", ανέφερε από το βήμα της Βουλής.
Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας προκάλεσαν και την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με τη Ν.Δ. να διερωτάται "αν η κυβέρνηση θα καλύψει τις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου".
Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο και απομένει να δούμε αν τελικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος θα παρέχει κάλυψη στον Ανδρέα Λοβέρδο.