Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΑΘ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgwBlvF4lX1Q5X12PgP65quhtqKHzocIUU-nO5p0wyPuntT9t6Hk3xlyWK70EL-AZKO_NoNqJYztvRVMNlvBjZX-aeauQIKZUkiXlxfjCG5tmC_4zaWhdz6iGTztugmBz3shyphenhyphen7RcIIJk11x/s1600/giannopoylos-thumb-small.jpg    Τρίτη, 7 Ιουνίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
    «Το πρόβλημα της εκτεταμένης διαφθοράς στην υγεία, δεν λύνεται με θεατρική επίσκεψη του αρμόδιου υπουργού στην Εισαγγελία με το αιτιολογικό ότι θα προσκομίσει στοιχεία για δικαστικό έλεγχο του θέματος, αλλά με την κατάλληλη δραστηριοποίηση των αδρανούντων μηχανισμών εσωτερικού ελέγχου του υπουργείου και των περιφερειακών οργάνων του στο θέμα αυτό.
    Η πάταξη της διαφθοράς και ο έλεγχος των παρανομούντων υγειονομικών δεν μπορεί να
περιορίζεται από πλευράς υπουργείου στην παραπομπή κάθε υποθέσεως στη Δικαιοσύνη, διότι ο μακρός χρόνος επιλύσεως των δικαστικών διαφορών επιτρέπει στα παρανομούντα άτομα και να συνεχίζουν τη δράση τους (και μάλιστα περισσότερο συγκαλυμμένα) και να αποκρύπτουν τα στοιχεία της ενοχής των.
    Σε κάθε περίπτωση, η τακτική αυτή του κ. Λοβέρδου αφήνει άθικτα συνολικά όλα εκείνα τα στοιχεία παραβατικής συμπεριφοράς του υπουργείου του που δεν ανήκουν στον ποινικό νόμο, αλλά στην πειθαρχική διαδικασία. Στο τέλος, όλοι αυτοί μένουν ανέγγιχτοι και σε ποινικό, αλλά και σε πειθαρχικό επίπεδο. Θυμίζουμε την δήλωση του κ. Λοβέρδου προ μηνών ότι από τα νοσοκομεία θα εκδιώκονται αμέσως οι τυχόν χρηματιζόμενοι. Μέχρι σήμερα, δεν μάθαμε για κανέναν εκδιωχθέντα. Να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχουν χρηματιζόμενοι ή ότι δεν μπορούν να τους βρουν οι έλεγχοι του υπουργείου;
    Αντί ο κ. Λοβέρδος να εξαγγέλλει ότι "θα διαθέσει στην Εισαγγελία επιθεωρητές υγείας", καλύτερο θα ήταν να ελέγξει το ρυθμό και το ποσοστό με το οποίο μέχρι σήμερα η επιθεώρηση υπηρεσιών υγείας διεκπεραιώνει τις υποθέσεις που η ίδια η Δικαιοσύνη της έχει αποστείλει κατά καιρούς προς έλεγχο. Γιατί φοβούμεθα ότι το ΣΕΥΥΠ έχει μεταβληθεί, με ευθύνη του υπουργείου, σε "παρκινγκ" ελεγχομένων υποθέσεων.
    Τέλος, αναφορικά με τις υποθέσεις των δήθεν εξετάσεων που διενεργούν με δαπάνη τους δημόσια νοσοκομεία για λογαριασμό ιδιωτικών εργαστηρίων, η δεοντολογία επιβάλλει να δοθούν συγκεκριμένα ονομαστικά στοιχεία, ώστε να μην σπιλώνονται συλλήβδην δημόσιος και ιδιωτικός τομέας. Πάντως, η κοινή καθημερινή πείρα λέγει ότι στην πραγματικότητα, μάλλον το αντίθετο συμβαίνει και ότι σήμερα πολλά δημόσια νοσοκομεία ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να φέρουν λόγω (ελλείψεων και κενών εξοπλισμού) σε πέρας εξετάσεις για τις οποίες αναγκαστικά καλείται ο ιδιωτικός τομέας να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε αρρώστους. Αυτό το ξέρει και ο τελευταίος νοσηλευόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο σήμερα».