Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Εισπράκτορες του 5ευρου θέλει τους γιατρούς ο Λοβέρδος!

ypourgio_ygias
Και οι γιατροί του ΕΣΥ μπορούν να κάνουν τις διοικητικές πράξεις για τις εισπράξεις των εισιτηρίων των 5 ευρώ στα νοσοκομεία ή τις εις εισπράξεις για άλλου είδους εξετάσεις, σε περιπτώσεις εφημερίας και όταν είναι κλειστά τα ταμεία των νοσοκομείων.
Την πρόθεσή του αυτή αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος αναφερόμενος σε μία καταγγελία που έγινε από έναν ανασφάλιστο πολίτη, ο οποίος προσήλθε το περασμένο Σάββατο στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» όπου έκανε μία σειρά εξετάσεων, του
χορήγησαν φάρμακα και υλικά, και όταν ζήτησε να πληρώσει του είπαν «μα είναι Σάββατο, φύγετε, δεν πειράζει».
Μάλιστα, με αφορμή αυτό το πρόβλημα που προέκυψε, ο γενικός γραμματεάς του υπουργείου Υγείας θα εκδώσει εγκύκλιο στην οποία θα επιτρέπεται από ένα γιατρό να κάνει τη διοικητική πράξη της είσπραξης κατά τη διάρκεια εφημερίας.
Ο κ. Α. Λοβέρδος αποκάλυψε επίσης ότι στο νοσοκομείο των Σερρών, ο διοικητής του νοσοκομείου εντόπισε υπάλληλο στα μαγειρεία που έπαιρνε υλικά από τα μαγειρεία και τα εμπορευόταν σε ανταγωνιστικές τιμές. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος υπάλληλος είχε τυπώσει μέχρι και «μπιλιέτο» για να προωθεί την διανομή των προϊόντων του.
Τι απαντά η ΟΕΝΓΕ
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας με αφορμή τη δήλωση του υπουργού Υγείας ότι «και οι γιατροί μπορούν να εισπράττουν κατά τη διάρκεια της εφημερίας», δήλωσε ότι «πίσω από τις παχιές κουβέντες και τους απίθανους ελιγμούς του κ. Λοβέρδου βρίσκεται η στοχευμένη απόπειρα να κλείσει το 40% των Νοσοκομείων της χώρας. Ενώ εκείνος συνεχίζει να δίνει με ανάθεση τις προμήθειες του ΕΣΥ, καλεί τον ελληνικό λαό να δεχτεί κι άλλες περικοπές στη ζωή του. Ενώ ο εσμός των τυχάρπαστων συμβούλων εισπράττει τεράστια κονδύλια καλεί τους γιατρούς να γίνουν εισπράκτορες του πεντάευρου. Ως νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουμε κατηγορηματικά πως δεν πρόκειται να συμπράξουμε σε τέτοιες ελεεινές θεατρικές παραστάσεις.