Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Βόμβα Λοβέρδου για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2012-2015!

imagescabolreb

Επιφυλάξεις για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ενόψει του μεσοπρόθεσμου προγράμματος 2012-2015, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο  οποίος σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα τόνισε ότι «το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα πρέπει να εγκριθεί με αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής, κατά τα 3/5 ή τα 2/3 (180 βουλευτές)», προσθέτοντας ότι η επικαιροποιημένη εκδοχή του Μνημονίου θα πρέπει να εγκριθεί από όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και όχι μόνο από τον υπουργό οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.
«Όποιος αντιλαμβάνεται την τραγικότητα των περιστάσεων δεν μπορεί παρά να συμφωνεί με την ανάγκη να σφυρηλατηθεί η ενότητα. Όλων των δυνάμεων. Δίνω όσες δυνάμεις διαθέτω», επισήμανε ο
υπουργός προσθέτοντας όμως ότι «σε νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές πάντως δεν νομίζω πως έχω θέση. Σε κάθε περίπτωση είμαι στη διάθεση του πρωθυπουργού».
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι όλα τα κείμενα που σχετίζονται με την ένταξη της χώρας στο μηχανισμό διάσωσης Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ και το μνημόνιο, πρέπει να υπογράφονται από το σύνολο των μελών του υπουργικού συμβουλίου και να εγκρίνονται από αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή.
Σε τρία σημεία εντόπισε ο κ. Λοβέδρος την κριτική του, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάγκη να προχωρήσουν τώρα οι αποκρατικοποιήσεις.
- «Δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος», επισήμανε, «οφείλουμε με τις πολιτικές μας να καλύψουμε τα ελλείμματα που εμφανίζονται ήδη στην εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2011, ακόμη και με ορισμένες οριζόντιες πολιτικές».
- Θα κάνουμε, πρόσθεσε, «ό,τι χρειαστεί η χώρα και οι πολίτες της, προφανώς και δεν εννοώ να θιγούν οι συνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι, αλλά πέρα αυτών δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί κανείς»!
- Για τις προσλήψεις στο δημόσιο τομέα, επικαλέστηκε την αναφορά του στο υπουργικό συμβούλιο της 15ης Απριλίου ότι δηλαδή «οι προσλήψεις στο δημόσιο από 1 προς 5 πρέπει να γίνουν 0 προς 5, με ελάχιστες, αναγκαίες εξαιρέσεις».
Ο υπουργός Υγείας μνημόνευσε τη φράση του πρωθυπουργού πως «θα συνεχίσει τη μάχη με όσους έχουν πάρει την απόφαση να παλέψουν μαζί του. Ενοχικές στάσεις και αμφισημίες δεν χωρούν. Ο επαναπροσδιορισμός των μαχητών στην πρώτη γραμμή πρέπει να γίνει σήμερα, κατά κυριολεξία».
Ο κ. Λοβέρδος, προσκάλεσε τους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου εφ όλης της ύλης στο υπουργείο Υγείας αλλά προχώρησε στις σχετικές ανακοινώσεις, διαβάζοντας και έχοντας για πρώτη φορά γραπτό κείμενο για να μοιράσει στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε εδώ την ομιλία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου
ΣυνημμένοΜέγεθος
omilia_upourgou_ugeias_kai_koinonikes_alleleggues.doc36 KB