Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

"Δεν δικαιούται δια να ομιλεί" ο πρώην της ΕΡΤ διαπλεκόμενος κύριος Θεοδωράκης!

Η ΑΠΟΨΗ ΕΝΟΣ "ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ" ΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 800 εκ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 984

Επειδή στην ελληνική δημοσιογραφία όλοι προερχόμαστε από την ίδια στάνη και κανείς δεν προέρχεται από παρθενογένεση, καλό είναι όταν γίνονται απομακρύνσεις συναδέλφων (δικαιολογημένες ή αδικαιολόγητες) να παίρνουμε τις προφυλάξεις μας, και να μην κάνουμε κουτουράδες. Το τελευταίο παράδειγμα απρονοησίας και επιπολαιότητας ήταν ο καλός συνάδελφος Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος την ώρα που το «καθεστώς» Καμίνη – Καμπύλη, αποκεφάλιζε εργαζόμενους στο 984 (ακόμη και δημοσιογράφους των 800 ευρώ), ο γνωστός τηλεοπτικός αστέρας έσπευδε από το site του (με την γενναιόδωρη κρατική διαφήμιση) να δικαιολογήσει τους «αποκεφαλισμούς».
Σίγουρα στην λίστα των δημοσιογράφων υπήρχαν και συνάδελφοι που έπρεπε να φύγουν. Ακόμη πιο
σίγουρο είναι, ότι δεν υπήρξαν ασφαλή κριτήρια και γι’ αυτούς που έφυγαν, και γι’ αυτούς που έμειναν. Στη πραγματικότητα κυριάρχησε η εμπάθεια, η σύγχυση και το έλλειμμα διοίκησης του νέου γενικού διευθυντή Τάκη Καμπύλη, ο οποίος βρήκε ακόμη μια ευκαιρία μέσα στη μέθη της εξουσίας να λύσει τους λογαριασμούς με τα φαντάσματα που τον ακολουθούν. Η αποκοτιά όμως του Σταύρου Θεοδωράκη να υπερασπιστεί το «σταλινικό, αυτό πογκρόμ ήταν μεγάλη. Δεν μπορείς να μιλάς για χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης, τα οποία τα λυμαίνονται οι δημοσιογραφικές συντεχνίες, όταν και συ ο ίδιος είσαι δημιούργημα του ίδιου συστήματος. Δεν ήταν ο Σταύρος Θεοδωράκης ο εκλεκτός της διακυβέρνησης Σημίτη, που του διόρισε τους «πρωταγωνιστές» στο κρατικό κανάλι μ’ ένα φαραωνικό συμβόλαιο ύψους 800 εκατομμυρίων δραχμών (3 περίπου σημερινών εκατομμυρίων ευρώ); Ή κάνουμε λάθος;
Η τηλεθέαση ήταν ασήμαντη για μια παραγωγή που είχε σαν μοναδικό στόχο να χτίσει ο Σταύρος Θεοδωράκης, ένας δήθεν, εναλλακτικό δημοσιογραφικό προφίλ. Δεν είναι τυχαίο ότι η διοίκηση Στάγκου στην ΕΡΤ, που διαδέχθηκε την διοίκηση ΠΑΝ – ΠΑΝ (πάντα με κυβέρνηση Σημίτη) διέκοψε την συγκεκριμένη εκπομπή την ώρα που οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες έκαναν λόγο για καραμπινάτο σκάνδαλο. Λέγεται, ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, έφτασε μέχρι την Δάφνη Σημίτη για να διαμαρτυρηθεί που του πήραν το βάζο με το μέλι από τα χέρια. Θα περίμενε κανείς, ότι η κυβέρνηση Καραμανλή που ακολούθησε και αναζήτησε πράσινα σκάνδαλα στην ΕΡΤ θα έβρισκε κάτι. Λένε ότι με προσωπική εγγύηση του Ρουσόπουλου στον Καραμανλή δεν.. «βρέθηκε» το παραμικρό.
Η πικρή αλήθεια είναι ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης φλερτάρει εδώ και χρόνια με τον 984. Ακούγεται μάλιστα, ότι όταν η Ντόρα Μπακογιάννη (που τρώει συχνά στην ταβέρνα του) είχε εκλεγεί δήμαρχος της Αθήνας, ο Σταύρος, είχε διαπραγματευτεί το ενδεχόμενο να αναλάβει την Γενική Διεύθυνση του Δημοτικού Ραδιόφωνου. Φαίνεται ότι οι διαπραγματεύσεις σκάλωσαν στο ύψος της αμοιβής του. Σημασία έχει ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ένας συμβατικός δημοσιογράφος, που έχει την ικανότητα να μεταμφιέζεται σε εναλλακτικό ακτιβιστή, γνωρίζει καλά την τέχνη των δημοσίων σχέσεων. Υπήρξε φίλος του Καραμανλή, του Ρουσόπουλου, του Έβερτ, του Σημίτη, του Τσουκάτου, του Κακλαμάνη της Ντόρας και του Τσοχατζόπουλου και τώρα του Καμίνη. Και, όταν λέμε φίλος εννοούμε στα εύκολα, γιατί στα δύσκολα πάντα κάτι συμβαίνει και ο Σταύρος εξαφανίζεται.