Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Β. Υψηλάντης: Oλοκληρωτική απαξίωση του Νοσοκομείου της Ρόδου.


rodos_hospital.jpg
Ο πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ Βασίλης Υψηλάντης με αφορμή τα τεκταινόμενα στο Νοσοκομείο Ρόδου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η ολοκληρωτική απαξίωση του Νοσοκομείου της Ρόδου, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες διοίκησης και προσωπικού, έχει επέλθει οριστικά, με αποκλειστική ευθύνη της ανάλγητης και αδαήμονος ελληνικής σοσιαλιστικής κυβέρνησης .
Και βέβαια ακόμα πιο δραματική είναι η κατάσταση στα μικρότερα νησιά της Δωδεκανήσου.
Η θλιβερή αυτή νοοτροπία και πρακτική, από πλευράς κυβέρνησης, αποτυπώνεται,
σύμφωνα με δημοσιεύματα, και στα λεγόμενα της προέδρου της 2ης Δ.Υ.Π.Ε Νοτίου Αιγαίου και Πειραιώς κ. Παπανικολάου, η οποία, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο «Βουβάλειο» Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου, φέρεται να είπε σχετικά με το πρόβλημα των εκεί εφημεριών: «Έλα, δεν πειράζει να μείνουν και μερικές μέρες ανά μήνα κενές εφημερευόντων στο νοσοκομείο σας!!!».
Ποτέ, στην προ «Καλλικράτη» εποχή, εμείς οι Δωδεκανήσιοι επιτρέψαμε να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Δωδεκανήσου. Σήμερα το βιώνουμε και αυτό. Υπενθυμίζουμε ακόμα και στους εργαζόμενους του νοσοκομείου μας, ότι με πρωτοβουλία της παράταξης μου, «Δωδεκανησιακή Ενωτική Κίνηση», τέθηκαν τα προβλήματα δομών υγείας στην περιοχή μας αλλά και ότι με τη δική μας ανάληψη ευθύνης, έναντι παντός ανευθυνο-υπεύθυνου, λειτουργούσαν σε ανεκτά επίπεδα οι μονάδες υγείας της περιοχής μας.!
Σήμερα όλοι εκείνοι που σιγόνταραν με λεονταρισμούς είτε κρύβονται, είτε φαίνονται ανίκανοι να δώσουν λύσεις, να αναλάβουν ευθύνες. Για ότι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος, την υγεία.
Άλλος χρόνος για να χάσουμε, δεν υπάρχει! Ας κινητοποιηθούν στο σύνολό τους οι φορείς του τόπου. Η κοινωνία μας. Το θέμα αυτό δεν αφορά απλά την κάλυψη κάποιων αναγκών μας. Αλλά την ίδια τη ζωή μας.»