Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Εκτός εφημεριών 10 τμήματα του Νοσοκομείου της Νίκαιας!

hospital-ward_1
Από το Σάββατο και έως το τέλος του μήνα δε θα εφημερεύουν 10 τμήματα του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας, καθώς οι Διευθυντές των Κλινικών αποφάσισαν να αποσυρθούν από τα προγράμματα πρόσθετων εφημεριών, λόγω των περικοπών των αμοιβών τους για υπερωριακή απασχόληση.
Εκτός εφημερίας θα είναι οι δύο χειρουργικές κλινικές, το θωρακοχειρουργικό, το παιδοκαρδιοχειρουργικό, η μονάδα εντατικής
θεραπείας, η μονάδα νεογνών, το πνευμονολογικό, το αναισθησιολογικό και το ωτορινολαρυγγολογικό, τα οποία θα λειτουργούν μόνο στο πλαίσιο τακτικού ωραρίου.
Το πρόβλημα με τις εφημερίες δημιουργήθηκε μετά από πρόσφατη απόφαση του υπουργού Υγείας και του υφυπουργού Οικονομικών σύμφωνα με την οποία τέθηκε όριο στα κονδύλια των εφημεριών κάθε νοσοκομείου. Στην περίπτωση του Κρατικού Νίκαιας αυτό οδήγησε σε περικοπή δεδουλευμένων εφημεριών από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2010.
Οι γιατροί πρόκειται να διεκδικήσουν δικαστικά τα δεδουλευμένα τους, χαρακτηρίζοντας την παραπάνω απόφαση προδήλως παράνομη, καθώς εφαρμόζεται αναδρομικά, επιχειρεί περικοπή δεδουλευμένων και τροποποιεί πρόσφατο νόμο.