Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Ν.Κακλαμάνης κατά υπουργείων για τη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ!


Βολές προς τα υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, για την καθυστέρηση στη μεταφορά μονάδων του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών από το κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου.

Με αφορμή δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Σπύρου Βούγια σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δράσεις για τη βελτίωση της κατάστασης στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ο κ. Κακλαμάνης τόνισε:

«Το περιβόητο σχέδιο του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναβάθμιση του ιστορικού κέντρου της πόλης των Αθηνών το περιμένω - σύμφωνα με υπόσχεση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη - από τον μήνα Απρίλιο. Έστω και με καθυστέρηση πέντε μηνών ελπίζω ότι το θέμα θα συζητηθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου μετά τις 15 Αυγούστου», δήλωσε ο δήμαρχος.

Συνεχίζοντας άφησε εκ νέου αιχμές κατηγόρησε ευθέως την ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την καθυστέρηση μεταφοράς των μονάδων: «Η μία εκ των τριών μονάδων ΟΚΑΝΑ έχει ήδη μεταφερθεί επί της προηγούμενης κυβέρνησης, μετά από πίεση του Δήμου Αθηναίων, σε παραπλήσιο χώρο του Νοσοκομείου Σωτηρία, μέσα στον οποίο είναι ήδη έτοιμες οι εγκαταστάσεις να δεχθούν και τη δεύτερη μονάδα. Ενώ για την τρίτη, υπάρχει μελέτη μεταφοράς της σε χώρο παραπλήσιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών. Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρνείται τη μεταφορά των μονάδων του ΟΚΑΝΑ, αυτή είναι η αλήθεια», είπε ο Ν.Κακλαμάνης.

Επισήμανε ακόμη πως οι επιχειρήσεις καθαρισμού των εγκαταλελειμμένων κτιρίων στο κέντρο της Αθήνας, μέσα στα οποία ζουν παράνομοι μετανάστες, «γίνονται με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και με τη συνδρομή, όπου χρειάζεται της ΕΛΑΣ, και της Νομαρχίας Αθηνών» και όχι από τα αρμόδια υπουργεία. «Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και σε αυτό το θέμα συνεχίζει να βρίσκεται σε χειμερία νάρκη», τόνισε χαρακτηριστικά.

(ΠΗΓΗ healthview)