Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

Απίστευτη ταλαιπωρία των καρκινοπαθών!


Ατελείωτη είναι η ταλαιπωρία για την ευαίσθητη ομάδα των καρκινοπαθών ασθενών της Βορείου Ελλάδος, μετά την παύση λειτουργίας του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.

Το υπουργείο Υγείας δεν έχει μεριμνήσει τόσο καιρό ώστε να λειτουργήσει και να επανδρωθεί το Τμήμα και πρόσφατα οι ασθενείς που εξυπηρετούνται εκεί ενημερώθηκαν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν τις θεραπείες τους στο ήδη βεβαρημένο Θεαγένειο.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για ασθενείς με ευαίσθητη υγεία, οι οποίοι συνήθως κάνουν θεραπείες με ισχυρές παρενέργειες και είναι σημαντικό να εξυπηρετούνται άμεσα και σε ικανοποιητικές συνθήκες.

Για το σημαντικό αυτό θέμα έστειλε επιστολή στην υπουργό Υγείας Μ. Ξενογιαννακοπούλου ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης με την οποία της ζητεί «να ενεργήσει τα δέοντα ώστε να ξαναλειτουργήσει άμεσα και να επανδρωθεί επαρκώς το Τμήμα».

Όπως τονίζει ότι ο κ. Ψωμιάδης «πάνω από 1.400 ασθενείς έκαναν τις θεραπείες τους στο συγκεκριμένο νοσοκομείο -11.000 θεραπείες το 2009- παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε η κατάλληλη επάνδρωση του Τμήματος. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν είναι σημερινό αλλά χρονίζει.

«Είναι απαράδεκτο κοινωνικά και ηθικά οι καρκινοπαθείς και οι οικογένειές τους να έρχονται αντιμέτωποι με το σκληρό και ανάλγητο πρόσωπο της πολιτείας» καταλήγει ο κ.Ψωμιάδης.