Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.

Συνεχίζουν έως την Τετάρτη την επίσχεση εργασίας που πραγματοποιούν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ.
Με ανακοίνωσή της,η Ένωση Ιατρών του Οργανισμού (ΕΝΙ –ΕΟΠΥΥ) εκτιμά ότι είχε ασαφή συμπεράσματα η πρόσφατη διυπουργική με θέμα τη χρηματοδότηση της Υγείας.

Οι συνεργαζόμενοι με τον Οργανισμό ιατροί – σημειώνει - μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορούν να είναι με τα αποτελέσματα.
Για άλλη μια φορά,καταλήγουν σε ευχολόγια για την μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των ζητημάτων που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Με αυτά τα δεδομένα, αποφάσισε την συνέχιση της επίσχεσης εργασίας έως τις 12 Σεπτεμβρίου, σσυγκροτώντας ένα πανιατρικό μέτωπο αλληλεγγύης για τη διάσωση της ιδιωτικής και δημόσιας Υγείας στη χώρα μας.

Αξιώνουν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά και από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, να τηρήσουν στο ακέραιο τις δημόσιες δεσμεύσεις τους εντός τον επόμενων ημερών. 

Απευθύνουν δημόσια πρόσκληση διαλόγου στο υπουργείο και στην Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ,ως μια ύστατη γενναία προσπάθεια να διασωθεί η πρωτοβάθμια περίθαλψη στην χώρα μας. 

Καλούν,δε, όλους τους ιατρικούς φορείς (Ιατρικούς Συλλόγους - Συνδικαλιστικές Οργανώσεις)αλλά και τους φορείς των ασφαλισμένων σε σύσταση Πανελλήνιας Πρωτοβουλίας για την διάσωση του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας από την κατάρρευση. 

IATRONET