Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Σφραγίδες και πινακίδα των μόνιμων & αορίστου χρόνου ιατρών ΕΟΠΠΥ

Θέμα: «Σφραγίδες και ανάρτηση πινακίδας των γιατρών που έχουν σχέση εργασίας (μόνιμοι αορίστου χρόνου) με τον ΕΟΠΥΥ, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά τους ιατρεία μετά τη λήξη του ωραρίου τους».

Με το 9993/13.3.12 έγγραφο μας δόθηκαν οδηγίες για τη διαδικασία ένταξης των μόνιμων και αορίστου γρόνου γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο δίκτυο των συμβεβλημένων με τον Οργανισμό γιατρών, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά τους ιατρεία μετά τη λήξη του ωραρίου τους στον Οργανισμό.
Μετά από τα παραπάνω σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:
I.          Οι σφραγίδες που θα χρησιμοποιούν οι γιατροί αυτοί θα πρέπει να είναι ως ακολούθως:

ονοματεπωνυμο αμκα:
ειδ. - ΑΜ. ΤΣΑΥ
συμβεβλημένος εοπυυ
διευθυνση ιατρειου

Για παράδειγμα:                                    ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΥΧΑΙΟΣ
ΑΜΚΑ: 0000000000 ΓΥ ΤΣΑΥ 00000
ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΣ ΕΟΠΥΥ
Διεύθυνση Ιατρείου


Επισημαίνεται ότι:
>       Η χρήση της σφραγίδας αυτής θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο όταν ο γιατρός εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους στο ιδιωτικό του ιατρείο με την ιδιότητά του ως συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ γιατρός.

Εξυπακούεται ότι ο γιατρός με την ιδιότητά του ως μόνιμος ή αορίστου χρόνου του ΕΟΠΥΥ, θα χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια του ωραρίου του στην υπηρεσία του θα χρησιμοποιεί τη σφραγίδα που του έχει δοθεί από τη Μονάδα Υγείας στην οποία υπηρετεί.
>       Οι οδηγίες για τις σφραγίδες που δίνονται με το παρόν έγγραφο, αφορούν αποκλειστικά και μόνο τους μόνιμους και με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου γιατρούς των φορέων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 του Ν. 4038 (ΦΕΚ 14/Α/2.2.12), καθώς και με την Φ.90380/οικ. 228/113 Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 416/Β/23.2.12 με αναδρομική ισχύ από 1.1.2012
II.       Οι παραπάνω συμβεβλημένοι γιατροί υποχρεούνται εκτός από τη σφραγίδα:

• να αναρτήσουν σε εμφανή σημείο στο ιατρείο τους το ωράριο τους ως γιατροί του Οργανισμού που έχει καθορισθεί από τη Μονάδα Υγείας στην οποία υπηρετεί ο κάθε γιατρός. Η υποχρέωση αυτή άλλωστε απορρέει και από τους όρους της σχετικής Δήλωσης που υπέβαλε ο ενδιαφερόμενος για να συμπεριληφθεί στη λίστα των συμβεβλημένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
• να αναρτήσουν στην κεντρική είσοδο του ιατρείου τους πινακίδα στην οποία θα αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία. Οι σχετικές οδηγίες είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ (www.eopvv. gov, gr) (σχετική η από 13.3.2012 Ανακοίνωση με θέμα: «Οδηγίες για την ανάρτηση πινακίδας στα ιατρεία των συμβεβλημένων ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ».


Του παρόντος εγγράφου να λάβει γνώσει με υπογραφή όλο το ιατρικό προσωπικό της Μονάδας σας.


ΑΚΡΙΒΕΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΒΟΥΝΑΣ