Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Δεύτερη ΕΔΕ για «Αλεξάνδρα»!

Εκτός Εθνικού Συστήματος Υγείας μένουν η διοικήτρια του «Αλεξάνδρα», Ελένη Ρογδάκη, και ο υποδιοικητής του μαιευτηρίου, ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας.
Ζητείται επίσης διενέργεια δεύτερης ένορκης διοικητικής εξέτασης, αυτή τη φορά σε βάρος των εμπλεκόμενων διευθυντών γιατρών του νοσοκομείου, αφού το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας δεν τον ικανοποιεί! Τη νέα ΕΔΕ, που θα εποπτεύσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, όπως είπε ο Α. Λοβέρδος, θα αναλάβει ανεξάρτητος ειδικός του
χώρου της Υγείας που θα ορίσει ο διοικητής της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Αρης Μουσιώνης.
Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), που διενήργησε ένορκη διοικητική εξέταση για την αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου στις 13 Απριλίου, διαπίστωσε ότι το νοσοκομείο διέθετε δεκάδες κενές κλίνες και ικανό απόθεμα υγειονομικού υλικού.
Ο υπουργός, λαμβάνοντας υπόψη το πόρισμα και την εισήγηση του διοικητή της Α' Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, διέταξε επίσης την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του διοικητικού διευθυντή, της προϊσταμένης τής νοσηλευτικής υπηρεσίας και μιας διοικητικής υπαλλήλου του νοσοκομείου.
Την πρώτη συνδιοίκηση νοσοκομείων στη χώρα αναλαμβάνει ο διοικητής του μαιευτηρίου «Ελενα Βενιζέλου», που ορίζεται διοικητής και του «Αλεξάνδρα».