Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Παρέμβαση εισαγγελέα για τον ΟΚΑΝΑ, ζητά ο Λ. Ρακιντζής!

okana

Την παρέμβαση του εισαγγελέα για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών στα οικονομικά του ΟΚΑΝΑ ζητά ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιτζής.
Για τις ατασθαλίες που διαπιστώθηκαν σε οικονομικούς ελέγχους μίλησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη και ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ρακιτζής.
Ο κ. Ρακιτζής, ζητά ακόμη τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου στον ΟΚΑΝΑ για τις πράξεις ή
παραλείψεις στελεχών του Οργανισμού που σχετίζονται με:
- την διενέργεια προµηθειών υλικών και υπηρεσιών κατά την ελεγχθείσα περίοδο 2008-2009 από την αρµόδια υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ, τα οποία είναι κατά το πόρισμα υπερτιμολογημένα.
- την καταβολή εξόδων ταξιδίων στο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ κατά παράβαση των εσωτερικών εγκυκλίων και να προσδιορισθεί το συνολικό κόστος αυτής της κατηγορίας δαπάνης.
- την καταβολή µη πραγµατοποιηθεισών υπερωριών.
- την μη εµπρόθεσµη απόδοση τόσο του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, όσο και των ασφαλιστικών εισφορών, µε αποτέλεσµα να επιβαρύνεται ο Οργανισµός µε την καταβολή προστίµων.
- την πληρωμή ενταλµάτων, χωρίς να προηγείται ο σχετικός έλεγχος των παραστατικών, κάποια εκ των οποίων έφεραν ίχνη παραποίησης, χωρίς έλεγχο αν πραγµατικά είχε παρασχεθεί η σχετική υπηρεσία και για τον τρόπο πληρωµής των ενταλµάτων, χωρίς φορολογικές ή ασφαλιστικές ενηµερότητες.
- τη δαπάνη χρήσης κινητών υπηρεσιακών τηλεφώνων α’ εξαµήνου 2010 και ιδιαίτερα για την δαπάνη ποσού 2.851,51 ευρώ από υπάλληλο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΚΑΝΑ.
- την προσυπογραφή τιµολογίων από αναρµόδια πρόσωπα.
- την επικάλυψη του ωραρίου εκ µέρους των υπαλλήλων στις Μονάδες Υποκατάστασης Β’ Αθήνας και Μονάδα Βραχείας ∆ιάρκειας Πειραιά και Α’ Μονάδας Ολοκληρωµένης Θεραπείας Πειραιά.
Η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μένη Μαλλιώρη από την πλευρά της ανέφερε ότι προτίθεται να προχωρήσει στις αναγκαίες ενέργειες πειθαρχικού ελέγχου για συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις σύμφωνα με την εισήγηση της έκθεσης τακτικού ελέγχου. Ήδη έχουν ληφθεί για ορισμένα θέματα σχετικές αποφάσεις.

Δείτε εδώ την εισήγηση της Μ. Μαλλιώρη
ΣυνημμένοΜέγεθος
SinentTypou_Rakintzis Malliori[1].doc80.5 KB