Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Οι συνοδοιπόροι του αυριανισμού, του Πασχου Mανδραβελη

Δεν προξενεί έκπληξη η αντίδραση του κ. Γιώργου Κουρή στην απόφαση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου (ΕΣΡ), μιας ανεξάρτητης αρχής που πασχίζει να τηρήσει μέρος της κουρελιασμένης νομοθεσίας για τα ραδιοτηλεοπτικά. Δεν μας παραξένεψαν οι χαρακτηρισμοί ούτε η γλώσσα που χρησιμοποίησε στο δελτίο του «Kontra Channel» (3/11/2010). Ετσι κι αλλιώς, γνωστή είναι η πολιτεία του εκδότη της «Αυριανής», όπως και η ιστορία του ανδρός.

Δεν πρέπει να προξενούν εντύπωση ούτε οι κραυγές περί καταπάτησης των δικαιωμάτων «του» για να αλλάξει τη φυσιογνωμία του σταθμού, παρά το γεγονός ότι απαγορεύεται ρητά από τον νόμο. Εξάλλου, την καταπατημένη περιουσία του Δημοσίου όλοι τη λογίζουν ως δική τους περιουσία και γι’ αυτό δεν... πληρώνουν καν ενοίκιο για τη χρήση των ραδιοκυμάτων. Φυσικά, δεν πρέπει να μας προκαλεί εντύπωση ούτε η τηλεφωνική παρέμβαση στο ίδιο δελτίο του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γιώργου Καρατζαφέρη. Κύλησε ο τέντζερης του λαϊκισμού και βρήκε το καπάκι. Σ’ αυτό το πλαίσιο δεν πρέπει να μας εκπλήξει και η κοινή ερώτηση στη Βουλή των Βαΐτση - Αποστολάτου (ΛΑΟΣ) και Γεράσιμου Γιακουμάτου (Ν. Δ.).

Εδώ που φτάσαμε δεν πρέπει να μας εντυπωσιάζει ούτε η ανακοίνωση στήριξης του ΚΚΕ, το οποίο κατά την προσφιλή του τακτική θυμήθηκε ότι και οι άλλοι βασανίζουν τα ραδιοκύματα. Ούτε φυσικά του Συνασπισμού, που εντυπωσιάστηκε από τη «σπουδή του ΕΣΡ» να εφαρμόσει τη νομοθεσία. Αλλωστε, γι’ αυτήν την Αριστερά πλέον «νόμος είναι ό, τι τη βολεύει».

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο του συγκεκριμένου δελτίου (υπάρχει όλο στο YouTube) είναι η εθελοντική παρέμβαση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, για να συμπαρασταθεί στον «διωκόμενο εκδότη», εκείνον που κάποτε επαιρόταν ότι «γκρέμισε τον καραμανλισμό». Δεν θα σταθούμε σε όσα είπε στην τετράλεπτη τηλεφωνική παρέμβαση ο κ. Παναγιωτόπουλος. Απλώς έχουμε μερικές απορίες. Πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος ή όχι; Πρέπει να γίνονται σεβαστές οι αποφάσεις εκείνων που εκ του νόμου έχουν υποχρέωση εφαρμογής τους; Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ως βουλευτής πλειοψηφίας, το 2007 είχε ψηφίσει τον νόμο Ρουσόπουλου, βάσει του οποίου εκδόθηκε η απόφαση ή όχι; Με πόσα μέτρα και σταθμά πολιτεύεται πλέον η Ν. Δ.;