Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Με προσωπικό ασφαλείας τα δημόσια νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και οι μονάδες υγείας!

Με προσωπικό ασφαλείας την Πέμπτη τα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας και τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων, λόγω της συμμετοχής των γιατρών και των νοσηλευτών στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ, με οικονομικά κυρίως αιτήματα.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) κ. Δημήτρης Βαρνάβας επισήμανε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί οφείλουν να κατέβουν μαζικά στην απεργία:
Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στην αξιοπρέπειά μας, στην επιβίωσή μας. Εάν δεν κινητοποιηθούμε είναι βέβαιο ότι αυτή η αδίστακτη κυβέρνηση έχει πρόθεση να μας οδηγήσει στην πλήρη εξαθλίωση και τον εξευτελισμό.
Ήδη στη συζήτηση που άνοιξαν για το μισθολόγιο καταμετρούν τις εφημερίες ως επίδομα με προφανή στόχο να τις περικόψουν ως υπερβολική χλιδή, ενώ στον προϋπολογισμό που κατέθεσαν το κονδύλιο εφημεριών παραμένει καρφωμένο στα 395 εκατομμύρια ευρώ και μέχρι την ψήφιση θα αποπειραθούν να το κατεβάσουν πιο κάτω.
Το ίδιο θα πράξουν για τους μισθούς, καθώς και τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων’.

Το νοσηλευτικό προσωπικό
Τα αιτήματα των νοσηλευτών, όπως ανακοινώθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ, είναι:
Ανατροπή των βλαπτικών πολιτικών του μνημονίου, χρηματοδότηση του ΕΣΥ, ουσιαστικές αυξήσεις μισθών – νέο ενιαίο μισθολόγιο, προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά.