Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Αρχίζει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα ταμεία.

Από το ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική συνταγογράφηση και θα επεκταθεί σε όλα τα Ταμεία με στόχο την περιστολή των δαπανών και την εξοικονόμηση 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.Τα παραπάνω ανέφερε την Τρίτη σε συνέντευξη τύπου η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη.
Η υπουργός έκανε λόγο για πολλαπλά οφέλη: συμμαζεύονται οι δαπάνες των ασφαλιστικών ταμείων, διευκολύνεται η δουλειά των φαρμακοποιών και εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς.
Υπέρ του νέου συστήματος συνταγογράφησης τάχθηκε  ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά το σημαντικό αυτό εγχείρημα και πρωταρχικά πρέπει να εξοπλισθούν τα ταμεία, τα κέντρα υγείας κλ.π. Επίσης πρέπει να διασφαλιστεί η συμβατότητα του συστήματος με το λογισμικό που διαθέτουν τα φαρμακεία, το απόρρητο της συνταγής και το όλο σύστημα να περιβάλλεται από απλούς και εφαρμόσιμους κανόνες συνταγογράφησης και κυρίως να διαχωρίζεται ο τομέας ευθύνης ιατρών και φαρμακοποιών. Παράλληλα πρέπει να ληφθεί μέριμνα να υπάρξει επαρκές μεταβατικό διάστημα προκειμένου να δοκιμαστεί και να λειτουργήσει σωστά το σύστημα από την αρχή μέχρι το τέλος».