Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ελλείψεις ακόμα και σε βαμβάκι στα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία!


Ούτε βαμβάκι δεν έχουν τα μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.. Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, ένα από τα τρία μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, γιατροί άφησαν την εφημερία τους και πήγαν στο κοντινό σουπερ μάρκετ και αγόρασαν βαμβάκι, αφού το …πολύτιμο αυτό υλικό για τα νοσοκομεία, έλειπε από τις κλινικές, λόγω έλλειψης χρημάτων.Την καταγγελία αυτή έκανε στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Μαρίλη Πασακιώτου, η οποία μίλησε και για ύπαρξη καρτέλ στο νοοσκομείο σε ότι αφορά συγκεκριμένα υλικά και εταιρείες.

Τη δέσμευσή του ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες πρόσληψης των γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία, παρείχε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, με τους οποίους συναντήθηκε αργά το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας.

Μείωση του χρόνου πρόσληψης και εξετάσεις για την απόκτηση ειδικότητας

Ο κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα τροπολογία στη Βουλή, ώστε να μειωθεί ο χρόνος πρόσληψης, ο οποίος τώρα ξεπερνά τους 12 μήνες.

Επιπλέον, ενημέρωσε τους γιατρούς για το ενδεχόμενο να καθιερωθούν εξετάσεις, προκειμένου να αποκτάται ιατρική ειδικότητα. Ζήτησε την απόψή τους επ΄ αυτού και τους είπε ότι δεν το έχει ακόμα αποφασίσει.

Πρόστιμα στους παραβάτες του αντικαπνιστικού νόμου

Σχετικά με την απαγόρευση του καπνίσματος και την πιθανότητα να απαγορευθεί το κάπνισμα στα αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν παιδιά, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι από τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει η επιβολή προστίμων και ότι «εξετάζεται το ενδεχόμενο να γίνονται και συστάσεις όσων καπνίζουν στο αυτόκινητό τους, όταν σε αυτό επιβαίνουν παιδιά».Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε σε παράδειγμα μιας οικογένειας, που ο ίδιος είχε συναντήσει στο δρόμο πριν χρόνια, όπου ο πατέρας οδηγούσε ένα πολυτελές αυτοκίνητο, οι δύο γονείς κάπνιζαν και τα παιδιά καθόταν στο πίσω κάθισμα. Μάλιστα οι δύο γονείς πέταξαν και σκουπίδια στο δρόμο και όταν ο κ. Α. Λοβέρδος απευθύνθηκε σε αστυνομικούς για να επιπλήξουν τους δύο γονείς, έλαβε την απάντηση ότι «…που να τους κυνηγάμε τώρα…»