Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

παπούτσι στιλέτο ...

- Τι κάνεις;
- ΠΑΣΟΚ...
- Είσαι καλά;
- ΠΑΣΟΚ...

......................................

Οταν αρχίζεις να ακούς τέτοιους διαλόγους στα συνεργεία, μάλλον η μείωση του κατά κεφαλήν εισοδήματος, έχει αρχίσει να βαράει στο κεφάλι...

Σε σχόλιο που αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ε», στον χθεσινό «ναυτίλο», ο αναγνώστης μας κ. Κ.Π. έγραψε: «Σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που κάνω με φίλους και γνωστούς, ένα επιχείρημα που χρησιμοποιώ για να αποδείξω ότι είμαστε η πιο χρεοκοπημένη χώρα από καταβολής των εθνών, είναι το ύψους μαμούθ δάνειο που πήραμε, μακράν το μεγαλύτερο από άλλους κατά καιρούς χρεοκοπημένους.

Καταλαβαίνετε την έκπληξή μου όταν άκουσα τον Πρωθυπουργό να το επιβεβαιώνει στη συνέντευξή του στη ΔΕΘ. Πλην, όμως, με περηφάνια για το κατόρθωμά του!!!

Κάτι δεν πάει καλά σε αυτόν ή σε εμένα».

Οντως! ο κ. Παπανδρέου πανηγύριζε το ότι πήρε το μεγαλύτερο δάνειο όλων των εποχών, ότι χρέωσε δηλαδή την Ελλάδα περισσότερο (και με τους χειρότερους όρους) από κάθε άλλον, ως απόδειξη της εμπιστοσύνης (!) που μας έχουν οι πιστωτές μας!! (Εξ ου και το ρηθέν «ο άνθρωπός μας στην Αθήνα» των «Financial Times»).

Ομως, απορώ (επιτρέψτε μου) κι εγώ με την απορία του αναγνώστη μας για το ποιος δεν «πάει καλά», ο ίδιος ή ο κ. Πρωθυπουργός; Αγαπητέ μου, ένας πρωθυπουργός δεν είναι, κατά τεκμήριον, ποτέ κουτός.

Κουτός μπορεί να είναι ο πολίτης (και πάντα ο υπήκοος). Αλλωστε, σας το αποδεικνύει και ο ίδιος, όταν λέει πως καταλαβαίνει την οργή σας, την οργή των διαδηλωτών, «κι εγώ θα διαδήλωνα» στη θέση σας, μας διαβεβαίωσε επίσης στη ΔΕΘ! Αφοπλιστικό;

***

Ωπ! επί του πιεστηρίου μαθαίνω ότι ξεπαγώνει η πρόταση για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης - ωπ! τελείως επί του πιεστηρίου μαθαίνω ότι η εν λόγω πρόταση ξαναπαγώνει!Κρύο (ξεπαγώνει), ζεστό (ξαναπαγώνει), στο τέλος θα μας κάνουνε με το πετρέλαιο θέρμανσης σκωτσέζικο ντους ή το κινέζικο μαρτύριο της σταγόνας. Οσο να 'ναι, είναι κι αυτές δύο εναλλακτικές προτάσεις.

Κι όποιος δεν θα 'χει λεφτά να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι ψιλά για να αγοράσει πετρέλαιο μολότωφ θα 'χει...

«Και ο αμισθί Σύμβουλος, κ. Λουκάς Παπαδήμος, Σύμβουλος Σοσιαλιστής θα 'ναι;», μονολογεί η θεία Φωτούλα.

«Οχι! Σύμβουλος Σύμβολο θα 'ναι», απαντά για να μη μονολογεί...