Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ψάχνουν μίζες γιατρών με παχυλές καταθέσεις...

Το κουβάρι με τις μίζες εκατομμυρίων, στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται δεκάδες γιατροί της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, προσπαθούν να ξετυλίξουν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές και το ΣΔΟΕ, λαμβάνοντας υπ'' όψιν τα στοιχεία που τους παρέδωσαν πριν από περίπου ενάμιση χρόνο οι αμερικανικές αρχές.

Πρόκειται για πτυχή του σκανδάλου που ξέσπασε στη Βρετανία, όταν αποκαλύφθηκε ότι η «DePuy International», θυγατρική της αμερικανικής «Johnson & Johnson», πλήρωνε μίζες σε γιατρούς νοσοκομείων με στόχο την προώθηση προϊόντων της. Σε δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Θεσσαλονίκη» αναφέρεται μεταξύ άλλων πως από τις μέχρι τώρα έρευνες, τις οποίες συντονίζει η εισαγγελέας Εφετών Αννα Ζαΐρη, έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία για συνολικά δώδεκα Ελληνες γιατρούς, εκ των οποίων οι τρεις είναι ορθοπεδικοί της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι κατονομάζονται. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, από τον έλεγχο στους τραπεζικούς λογαριασμούς των γιατρών διαπιστώθηκαν καταθέσεις που κυμαίνονται από 5 εκατ. μέχρι και 31 εκατ. ευρώ στον καθένα, ποσά που σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούνται από τους μισθούς ή τα υπόλοιπα δηλωθέντα εισοδήματά τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι έρευνες έδειξαν πως τα μαύρα χρήματα κατέληγαν, είτε απευθείας είτε διά μεσολαβητών, σε λογαριασμούς Ελλήνων ορθοπεδικών, οι οποίοι επέλεγαν για τα χειρουργεία τους προϊόντα της εν λόγω εταιρείας.

(ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)