Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Δήλωση του υπεύθυνου τομέα πολιτικής ευθύνης υγείας της ΝΔ κ. Μ. Σαλμά


Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Μάριος Σαλμάς, απαντώντας στα όσα ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παραδέχθηκε, σήμερα, με τον ποιο σαφή τρόπο, τη σώρευση νέων υποχρεώσεων (χρεών) των νοσοκομείων από τις 4 Οκτωβρίου μέχρι τέλος Φεβρουαρίου, ύψους 880 εκ. ευρώ. Συνολικά, δηλαδή, μέχρι σήμερα ενός (1) δισ. ευρώ. Όπως, ακριβώς, είχαμε αναφέρει προ πέντε (5) ημερών.

Απέδωσε τη σώρευση νέων υποχρεώσεων στα νοσοκομεία στον ισχυρισμό ότι όλες οι συμβάσεις έγιναν από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Απέκρυψε, όμως, να αναφέρει ότι, με δική της απόφαση, “πάγωσε”, αμέσως μετά τις εκλογές, τη δυνατότητα διενέργειας νέων διαγωνισμών από τις διοικήσεις, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να προμηθεύονται με παρατάσεις συμβάσεων και απ΄ ευθείας αναθέσεις.

Δεν αμφισβήτησε το γεγονός ότι, με την πολιτική που ασκεί η νέα κυβέρνηση, η φαρμακευτική δαπάνη, το πρώτο δίμηνο του 2010, αυξήθηκε κατά 11-12%, σε σχέση με το αντίστοιχο δίμηνο του 2009.

Τόνισε η Υπουργός ότι δεν πρέπει να μιλάει, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε ο Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας, επειδή οι υποχρεώσεις των νοσοκομείων μέχρι 4 Οκτωβρίου ήταν 6,3 δισ. ευρώ σε πέντε (5) χρόνια.

Για την καθεστωτική αντίληψη της Υπουργού, που επιθυμεί να μην της ασκείται έλεγχος και κριτική, την καλούμε να διαβάσει το Σύνταγμα της χώρας. Της υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ενώ η ίδια είχε, επί ένα και μισό χρόνο, την αποκλειστική ευθύνη του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, για την υγεία αφιέρωσε μόνο τρεις (3) σελίδες και για το φάρμακο τρεις (3) γραμμές. Αυτό, ακριβώς, αναγκάζει τώρα και τους άλλους εμπλεκόμενους Υπουργούς να πειραματίζονται με τη φαρμακευτική πολιτική και οι πολίτες να πληρώνουν το τίμημα αυτού του πειράματος».

ΠΗΓΗ ΑΘΗΝ.ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ