Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΙΠΑΑ-ΕΔΥ

«ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΑΤΡΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Ε.Δ.Υ)»

Αποφ. ΕΔ: 538/2014 
Αθήνα, 08/12/2015 
Αρ. Πρωτ.: 40/2015 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι, 

Θα θέλαμε εκ μέρους του ΔΣ του ΠΑΣΙΠΑΑ να ενημερώσουμε τα μέλη μας για την κινδυνολογία και τη φημολογία περί την τροπολογία και την αξιολόγηση των παρόχων του ΠΕΔΥ. Πράγματι το Υπουργείο ετοιμάζει το πολυνομοσχέδιο που περιλαμβάνει την διάταξη για την κατάταξη σε βαθμό επιμελητή Α στα 7 και διευθυντή στα 15 έτη προϋπηρεσίας. 

Στο ίδιο νομοθέτημα θα αποκατασταθεί ο υπολογισμός και του χρονοεπιδόματος με συνυπολογισμό και της υπηρεσίας σε δημόσιες δομές ασφάλισης (ΙΚΑ) για τους ιατρούς οδοντιάτρους που εντάσσονται στον κλάδο ΕΣΥ με το νόμο 4238/14. Δυστυχώς οι διαρροές που εμφανίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες ήταν αποσπασματικές και απέκρυπταν σημαντικές παραγράφους και άρθρα του πολυνομοσχεδίου. 
Όπως έχουμε επανειλημμένα ανακοινώσει ο ορθός τρόπος υπολογισμού του χρονοεπιδόματος είναι αυτός που εφαρμόστηκε από την 6η ΥΠΕ και στη συνέχεια τις 2η και 7η ΥΠΕ. Είμαστε βέβαιοι πως η όποια τροπολογία θα το αποδώσει ορθά. Σε κάθε περίπτωση αποκλείεται για τους συναδέλφους που εντάχθηκαν με τον 4238/14 η περικοπή του χρονοεπιδόματος. Είμαστε σε συνεχή εγρήγορση για να τοποθετηθούμε και στην διαβούλευση τόσο για την καταβολή του αναδρομικώς όσο και για περιπτώσεις όπως των συναδέλφων που εντάσσονται βάσει του ν1666/86 και άλλων περιπτώσεων όπου δεν γίνεται η καταβολή του
για χρόνο υπηρεσίας σε δομές δημόσιας ασφάλισης σε οποιαδήποτε περίπτωση. 
Συνάδελφοι μην παρασύρεστε από την κινδυνολογία. Κανένας ιατρός – οδοντίατρος ενταγμένος ως ΠΑΑ στο ΕΣΥ (ΠΕΔΥ) δεν κινδυνεύει από την αξιολόγηση. 
Ο ΠΑΣΙΠΑΑ θα παλεύει για την εξασφάλιση των δικαίων μας. Μετά την κατοχύρωση της μισθολογικής και βαθμολογικής μας εξίσωσης με τον κλάδο ΕΣΥ, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα άλλα αιτήματα μας. Ζητάμε την έκδοση ατομικών διαπιστωτικών, την τοποθέτηση σε οργανικές θέσεις και την εξασφάλιση της εξίσωσης μας σε κάθε επίπεδο. Όσον αφορά την εξέλιξη σε βαθμό, το δικαίωμα πρόσβασης στη δευτεροβάθμια (για χειρουργικές ιδίως ειδικότητες) την καλύτερη λειτουργία του ΠΕΔΥ που θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη κάλυψη του πληθυσμού και την μέγιστη απόδοση των λειτουργών της ΠΦΥ με την επέκταση ωραρίου λειτουργίας και την ενίσχυση των μονάδων του ΠΕΔΥ. Ο σύλλογος από μηνών πρότεινε την δικαστική προσφυγή για την καταβολή των αναδρομικών και του ορθού υπολογισμού του χρονοεπιδόματος. Θεωρούμε ότι θα δικαιωθούμε ανεξάρτητα του πως θα νομοθετήσει το ΥΥ.

Ο Σύλλογος προγραμματίζει εξορμήσεις στην επαρχία για επαφές με τις κατά τόπους ΥΠΕ ώστε να επιλυθούν ειδικά τοπικά προβλήματα. Θα θέλαμε να δούμε την ανταπόκριση των συναδέλφων και την δραστηριοποίηση τους στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του σωματείου αλλά και της ΠΦΥ γενικότερα. Πρέπει να είμαστε το αντιπροσωπευτικότερο σωματείο στο ΠΕΔΥ καθώς έχουμε μία σχέση εργασίας και δεν εκπροσωπούμε αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα. Έχουμε σημαντική επέκταση αλλά δεν είμαστε ικανοποιημένοι αν δεν εγγράψουμε ανεξαιρέτως όλους τους ΠΑΑ ιατρούς οδοντιάτρους που μόνοι εκπροσωπούμε σοβαρά. Συνάδελφοι αγνοήστε την κινδυνολογία των συνδικαλιστών του τρόμου και των ασαφών διαρροών.

Την Πέμπτη αντιπροσωπεία του συλλόγου θα μεταβεί στην έδρα της 5ης ΥΠΕ για να συναντήσει την Διοίκηση της και να ενημερώσει τους ιατρούς οδοντιάτρους στις μονάδες. Όποιος συνάδελφος ΠΑΑ το επιθυμεί μπορεί να εγγραφεί και να συνοδεύσει την αντιπροσωπεία στη συνάντηση για να υποβάλλει τυχόν αιτήματα.

Εκ μέρους του ΔΣ

Ο Πρόεδρος                Η Γ Γραμματεύς

Παπαλέτσος Ιωάννης    Δανδάλη Ροδάνθη