Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

Απόγνωση στην αγορά εργασίας: 70.000 αιτήσεις για 690 θέσεις στα δημόσια νοσοκομεία!

Έσοδα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ είχε το κράτος από τις 70.000 αιτήσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι για 690 θέσεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.
Σε απόγνωση έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία, με την ανεργία να υπονομεύει κυριολεκτικά το μέλλον της χώρας.

Για 690 θέσεις μόνιμου προσωπικού που προκηρύχθηκαν για τα δημόσια νοσοκομεία, κατατέθηκαν 70.000 αιτήσεις!
Η πιθανότητα επιτυχία είναι κάτω από 1%, αλλά το κράτος κέρδισε από τον εν λόγω διαγωνισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε παράβολο 15 ευρώ από κάθε υποψήφιο…
Όπως καταγγέλλει το προεδρείο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), το σύστημα του ΑΣΕΠ έπεσε λόγω της ζήτησης:
«Οι περισσότεροι των υποψήφιων, πιστεύοντας ότι κάνουν λάθη, απευθύνθηκαν σε γραφεία για τη συμπλήρωση των αιτήσεων, πληρώνοντας μέχρι και 200 ευρώ»!

Άνεργοι

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας υπογραμμίζει πως πέντε χρόνια έχουν να προσλάβουν προσωπικό τα νοσοκομεία, με δεκάδες χιλιάδες ανέργους νοσηλευτές και επαγγελματίες Υγείας:

«Αναμενόμενο ήταν λοιπόν να γίνει αυτός ο χαμός. Υποκρύπτονται σκοπιμότητες όμως για το μπάχαλο».

Οι υπουργοί της Υγείας – σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ - τρίβουν τα χέρια τους με την καθυστέρηση ολοκλήρωσης των διαδικασιών, καθώς δεν διαθέτουν το κονδύλι κάλυψης των νέων προσλήψεων.

Κενές

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, οι κυβερνητικές υποσχέσεις για προσλήψεις δεν έχουν υλοποιηθεί μια μία στις τρεις οργανικές θέσεις (30.000) είναι κενές.

Αποχώρησαν 17.000 εργαζόμενοι και πρόκειται να αποχωρήσουν εντός των επόμενων τριών μηνών άλλοι 3.000, χωρίς να προσληφθεί ούτε ένας.

Η κάλυψη είναι μία νοσηλεύτρια για κάθε βάρδια σε κλινικές 40 ασθενών. Οφείλονται χιλιάδες ρεπό στο προσωπικό, δεν έχουν χορηγηθεί κανονικές άδειες των ετών 2014 και 2015.