Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΠΙΣ: Χρόνια ασθενής η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Για αποδυναμωμένες παροχές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κάνει λόγο ο ΠΙΣ σε ανακοίνωσή του, καθώς οι δημόσιες μονάδες του ΠΕΔΥ υπολειτουργούν και ο ΕΟΠΥΥ δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών σε επισκέψεις και πράξεις.
Σύμφωνα με το ΠΙΣ, πριν από περίπου έναν μήνα παραδόθηκαν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας οι προτάσεις της ομάδας εργασίας που συστάθηκε προκειμένου να συμβάλει στην αναμόρφωση του τοπίου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Επειδή τα τελευταία 30 χρόνια το πολύ σοβαρό ζήτημα της ανάπτυξης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα βρίσκεται μονίμως στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος όλων των κυβερνήσεων χωρίς ωστόσο να υλοποιηθεί κάποιο ολοκληρωμένο σχέδιο, ο Π.Ι.Σ. ζητεί από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει στην ορθή οικοδόμηση της δημόσιας Π.Φ.Υ.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά και της ευπρεπούς ιατρικής λειτουργίας, ο Π.Ι.Σ. είναι πάντα στη διάθεση της Πολιτείας για την αναδιοργάνωση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.