Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Συνάντηση Γαληνού με τον πρόεδρο του ΤΣΑΥ Ευστάθιο Τσούκαλο

http://www.emprosnet.gr/

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, συναντήθηκε σήμερα το πρωί, με τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΣΑΥ, Ευστάθιο Τσούκαλο. Κύριο θέμα της εποικοδομητικής αυτής συνάντησης, ήταν η παραχώρηση μερικής χρήσης του ιαματικού νερού στην περιοχή της Λουτρόπολης Θερμής. Ο κ. Γαληνός, τόνισε ότι τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, το ιαματικό νερό της θερμής πηγής καταλήγει στο σύνολό του ανεκμετάλλευτο στη θάλασσα, κάτι που είναι ανεπίτρεπτο δεδομένης της σπανιότητας και της σημασίας του συγκεκριμένου αγαθού. Διατύπωσε το αίτημα του Δήμου Λέσβου, για παραχώρηση μερικής χρήσης του ιαματικού νερού, με σκοπό την εκμετάλλευσή του σε δικές του εγκαταστάσεις.
Τέλος, ο κ. Γαληνός, επεσήμανε ότι ο Δήμος Λέσβου, θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για την αξιοποίηση του ιαματικού νερού και των κτιριακών εγκαταστάσεων, με σκοπό – πάση θυσία – οι ιαματικές πηγές της Θερμής, να είναι πλήρως λειτουργικές, το αργότερο σε ένα χρόνο από σήμερα.

Ο Διοικητής του ΤΣΑΥ, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την αναλυτική ενημέρωση και δεσμεύθηκε να πράξει ο,τι είναι δυνατό για την ταχύτερη αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Θερμής.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ψάνης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Θερμής, Νίκος Σάλτας και ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, Ιγνάτης Προβέντζας.