Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

Η Ζωή θα «πυροβολήσει» πρώτη τον Τσίπρα…γράφει η Άτροπος

ceb1cebbceb5cebeceb7cf82-cf84cf83ceafcf80cf81ceb1cf82-cebaceb1ceb9-ceb6cf8eceb7-cebacf89cebdcf83cf84ceb1cebdcf84cf8ccf80cebfcf85cebbΜάθαμε όλοι για το αντάρτικο της Ζωής Κωνσταντοπούλου απέναντι στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε αναξιόπιστη και της καταλόγισε ότι υποχωρεί από τις «κόκκινες» γραμμές της. Είναι χαρακτηριστικό ότι αρνήθηκε να δώσει στο κράτος τα αδιάθετα κεφάλαια της Βουλής, ενώ το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε και έπαιρνε κεφάλαια μέχρι και από τις πρεσβείες μας στο εξωτερικό -πράγμα πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας, αλλά και αποκαλυπτικό του τεράστιου προβλήματος ρευστότητας που αντιμετωπίζει.
Όλα αυτά τα κάνει η πρόεδρος της Βουλής στην πιο κρίσιμη στιγμή της διαπραγμάτευσης και ενώ οι δανειστές (δια στόματος Πωλ Τόμσεν του ΔΝΤ, και όχι μόνο) κατηγορούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κάνει καμιά υποχώρηση και διαμηνύουν ότι έτσι είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συμφωνία.
Τι συμβαίνει, αλήθεια; Γατί τηρεί τη στάση αυτή η Ζωή Κωνσταντοπούλου;
Πριν από δυο μήνες (τις 19 Μαρτίου) έγραφα στην aixmi.gr κείμενο με τίτλο «Ο Τσίπρας θα βρει
μπροστά του τον ροβεσπιερισμό της Ζωής», υπογραμμίζοντας ότι για τις  συνεχείς διαφοροποιήσεις της μπορούν να χρησιμοποιηθούν δυο ερμηνευτικά εργαλεία. Σημείωνα ειδικότερα:
«Πρώτον, η προσωπικότητά της φαίνεται να αποτελεί κράμα ασύλληπτης απολυτότητας και ανυπόκριτου ροβεσπιερισμού.
Και δεύτερον, στόχος της είναι να καταγραφεί ως η ανυποχώρητη αριστερή ψυχή του Σύριζα.
Όλοι όσοι την καταγγέλλουν σήμερα θα τη βρούν πολιτικά μπροστά τους στο μέλλον.
Περισσότερο, όμως, από όλους ο Αλέξης Τσίπρας. Πιστεύω πως θα είναι ο πρώτος, τον οποίο θα«πυροβολήσει», αν αισθανθεί ότι παρεκκλίνει από την «ορθόδοξη» αντιμνημονιακή γραμμή.
Κάθε απόπειρα συμβιβασμού θα τη βρει απέναντι. Θυμηθείτε το…»
Αυτά έγραφα… Τα σχόλια δικά σας…