Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ποια γερμανική πολυεθνική αποσύρει τα φάρμακά της από τα Ελληνικά νοσοκομεία;

Hof-d-226_2_rdax_440x330Νοσοκομειακά φάρμακα αποσύρει από την ελληνική αγορά η γερμανική πολυεθνική Fresenius Kabi, λόγω στάσης πληρωμών των νοσοκομείων! Παρέχει μάλιστα στα νοσοκομεία περιθώριο τριών μηνών ώστε να βρουν άλλους προμηθευτές για τα σκευάσματα που αποσύρονται.
Διευκρινίζει πάντως ότι η απόφαση βρίσκεται υπό “συνεχή αναθεώρηση” και σε περίπτωση που εξομαλυνθούν οι πληρωμές από τα νοσοκομεία, τότε η εταιρία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να συνεχίσει κανονικά την προμήθεια.
Την απόφαση της γνωστοποιεί η θυγατρική Fresenius Kabi Hellas  με επιστολή που απέστειλε την 1η
Απριλίου στο Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος. Όπως διευκρινίζει θα συνεχίσει την προμήθειας των πρωτότυπων προϊόντων της που είναι μοναδικά στον τομέα της κλινικής διατροφής (εντερική και παρεντερική) και των κολλοειδών υποκατάστασης όγκων αίματος, αποσύρει όμως από τον Ιούλιο 5-6 κατηγορίες ορών για νοσοκομειακή χρήση.
Η εταιρία προχωρά στην σχετική ενέργεια λόγω -όπως υποστηρίζει – της αβεβαιότητας που επικρατεί στην ελληνική οικονομία και στη φαρμακευτική αγορά από τις αρχές της χρονιάς και τη μη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης του επιχειρηματικού κλίματος, σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας. Θα συνεχίσει όμως, αναφέρει, να διαθέτει στην αγορά τα ενδοφλέβια γενόσημα σκευάσματα για τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων.
Χαρακτηρίζει δε δυσάρεστη αλλά αναγκαία την απόφαση, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας και η απρόσκοπτη λειτουργία της στην ελληνική αγορά.