Σάββατο 16 Μαΐου 2015

Στη Ρίγα βρέθηκε ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας Ι. Μπασκόζος

Στη Ρίγα βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, κ. Ιωάννης Μπασκόζος συνοδευόμενος από ειδικούς συνεργάτες και Υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας καθώς συμμετείχε στη συνεδρίαση του Δικτύου Ηλεκτρονικής Υγείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (eHealth Network). 
Στο πλαίσιο της εβδομάδας Ηλεκτρονικής Υγείας , eHealth Week, που πραγματοποιήθηκε στη Ρίγα μεταξύ 11 και 13 Μαΐου, υπό την αιγίδα της Λετονικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης παρευρέθηκε ο, κ. Μπασκόζος. 
Στόχος της διοργάνωσης ήταν η διαβούλευση, η σύναψη συνεργασιών και η επίλυση ζητημάτων που αφορούν την Ηλεκτρονική Υγεία στα κράτη μέλη της Ε.Ε. Σε γεύμα εργασίας με θέμα «Ενδυνάμωση ασθενών μέσω της κινητής υγείας (mHealth)» ο Γ.Γ.Δ.Υ πραγματοποίησε παρέμβαση κατά την οποία τόνισε το γεγονός ότι η ενδυνάμωση των ασθενών είναι ένα πολύπλευρο ζήτημα που απαιτεί μία εξίσου πολυδιάστατη προσέγγιση. 
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δικτύου, πραγματοποιήθηκαν διμερείς επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες από τη Γαλλία, Πολωνία, Κύπρο, Σουηδία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Δρομολογήθηκε επίσης η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ομάδα Εργασίας που εξετάζει νομικά θέματα διασυνοριακής ανταλλαγής Δεδομένων Υγείας.