Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Η κ.Ανεμοδουρά υπερασπίζεται τον κ.Κατρούγκαλο σε ανοικτή της επιστολή.


Γράφει η Βαρβάρα Ανεμοδουρά

Ο κ Κατρούγκαλος όσο ήταν καθηγητής και δικηγόρος, είχε αναλάβει τον Φεβρουάριο του 2014 τις υποθέσεις ιατρών του ΕΟΠΥΥ του Πειραιά που απολύθηκαν με τον μνημονιακό νόμο που αφορούσε την ΠΦΥ-ΠΕΔΥ, το νόμο  Γεωργιάδη δηλαδή, ζητώντας- διεκδικώντας την επαναφορά στο εργασιακό καθεστώς που υπηρετούσαν επί 15, 20 και 30 χρόνια πριν τεθούν σε διαθεσιμότητα με αυτόν τον Μνημονιακό  Νόμο.
Για το λόγο αυτό ο κ Κατρουγκαλός συνεργάσθηκε με το δικηγορικό γραφείο της κ Βοργιά που διατηρεί γραφείο στο Πειραιά, διαφορετικό από τον κ Κατρούγκαλο, σημειωτέον, ότι και άλλα δικηγορικά γραφεία είχαν αναλάβει ομάδες Ιατρών.
Όταν ο κ Κατρουγκαλος ορκίσθηκε ευρωβουλευτής σταμάτησε αμέσως την συνεργασία  του με τους Ιατρούς και δεν μετείχε ούτε σε δικόγραφα ούτε σε ακροατήρια των υποθέσεων αυτών.
Η αμοιβή του δε ήταν πενιχρότατη -συμβολική και περιελάμβανε μόνο τις προεισπράξεις (παράβολα) ούτε είχε συνομολογηθεί καμιά άλλη αμοιβή ούτε είχε υπογραφεί κανένα εργολαβικό συμβόλαιο.
Από την ορκωμοσία του ως ευρωβουλευτής ούτε ο ίδιος ούτε άλλος από το γραφείο του συνεργάτης του ασχολήθηκε με την υπόθεση. Συνεχίσαμε και συνεχίζουμε να διεκδικούμε την δικαίωσή μας συνεργαζόμενοι με την κ Βοργιά και άλλα δικηγορικά γραφεία.
Αυτή είναι η αλήθεια και θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να την πω και να δηλώσω ότι όλα τα περί αντιθέτου που ειπώθηκαν και γράφτηκαν είναι ψευδή και ίσως αποσκοπούν στην ακύρωση της αποκατάστασης των αδικιών  που δημιούργησε το μνημόνιο και έφερε σε απόγνωση ομάδες εργαζομένων, μη διστάζοντας να διασύρουν προσωπικότητες αδιάφθορες και ακέραιες, όπως αυτή του καθηγητή κ Κατρουγκαλου. 

Με εκτίμηση
Ιατρός Ανεμοδουρά Βαρβάρα