Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Κουρουμπλής: Προκήρυξη σε 2 μήνες για μόνιμες θέσεις σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία

Την δέσμευσή του ότι μέσα στους επόμενους δύο μήνες η κυβέρνηση θα προκηρύξει διαγωνισμό για νέες μόνιμες θέσεις γιατρών σε Αιγαίο, Θράκη και Δ. Μακεδονία διατύπωσε ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο της παρουσίας του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι αυτό θα είναι ένα ειδικό πρόγραμμα που σκοπό έχει να οργανώσει την "κοινωνική άμυνα" των ευαίσθητων αυτών περιοχών για την πατρίδα μας. Διευκρίνισε ότι θα πρόκειται για θέσεις μόνιμες και όχι επικουρικές, οι οποίες θα συνεχίσουν ούτως ή άλλως να προκηρύσσονται όπως και τώρα.
Επίσης, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει συζήτηση για τα θέματα της Υγείας στο υπουργικό Συμβούλιο και θα γίνουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για προσλήψεις και μεταρρυθμίσεις.

Από εκεί και πέρα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πίσω σε διαγωνισμό που προέβλεπε την πρόσληψη 1.095 γιατρών, επειδή προτίμησε να ακολουθήσει τις απαιτήσεις της Τρόικας.

Όσον αφορά το εισιτήριο στα νοσοκομεία, ο υπουργός είπε ότι από την 1η Απριλίου θα καταργηθεί και επισήμως με σχετικό νόμο. Σε εκείνο το σημείο, έσπευσε επίσης να επισημάνει ότι από 31 Μαΐου η Ελλάδα θα κληθεί να πληρώσει τόκους υπερημερίας, επειδή δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τα προβλεπόμενα στοιχεία για τους ξένους τουρίστες που έχουν νοσηλευτεί στα νοσοκομεία μας.

Αυτό είναι, εκτός των άλλων, και πρόβλημα μηχανογράφησης, για το οποίο ο κ. Κουρουμπλής είπε ότι θα προχωρήσει άμεσα στον τομέα της Υγείας και πως στόχος είναι να διασυνδεθούν όλα τα κέντρα υγείας και τα νοσοκομεία στην υπόλοιπη Ελλάδα με εκείνα της Αθήνας.