Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Τι προτείνει για τη διαφθορά στην Υγεία ο καθηγητής και πρώην σύμβουλος Καραμανλή

Πειθαρχικά συμβούλια με εν ενεργεία εισαγγελείς ή επίτιμους δικαστικούς, προτείνει για το ΕΣΥ η επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.
Το πόρισμα της επιτροπής παρουσιάζεται την Τρίτη από τον κ. Βορίδη και περιλαμβάνει μία σειρά αυστηρών ρυθμίσεων, με σκοπό να αντιμετωπιστεί το “φακελάκι”.
Η επιτροπή, υπό τον καθηγητή Πολιτικής Δικονομίας Νικόλαο Κλαμαρή (φωτό) εισηγείται αυστηρές ποινές για τους επίορκους υγειονομικούς και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των αποφάσεων από τα πειθαρχική συμβούλια του ΕΣΥ.
Ο κ. Κλαμαρής, διακεκριμένος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.Στο παρελθόν έχει διατελέσει - μεταξύ άλλων - και σύμβουλος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Η επιτροπή Κλαμαρή εισηγείται στον υπουργό Υγείας ένα ηλεκτρονικό σύστημα με το οποίο θα επιτυγχάνεται η διαφάνεια στη διεκπεραίωση των χειρουργικών επεμβάσεων.

Επείγοντα

Στο σύστημα θα καταχωρίζονται από τους γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας (Κέντρο Υγείας - ΕΟΠΥΥ) ή από τα εξωτερικά ιατρεία και τα τμήματα επειγόντων περιστατικών δημόσιων νοσοκομείων.
Ο κατάλογος θα είναι προσβάσιμος, όπως και το χρονοδιάγραμμα των επεμβάσεων, όπως αυτό θα καθορίζεται από αρμόδια επιτροπή χειρουργών.
Οι ασθενείς θα μπορούν, επίσης, να καταγγέλλουν επίσημα και μέσω ειδικής ιστοσελίδας τις περιπτώσεις διαφθοράς τις οποίες αντιμετώπισαν κατά την επαφή τους με το σύστημα Υγείας.